Ecolamp – Luchtreiniger UV

€85,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Ecolamp - Luchtreiniger met uv-c lamp - €85,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
De meeste luchtreinigers zien er ongeveer hetzelfde uit, grote, witte apparaten die gebruik maken van kunststof. Dit apparaat ziet er wat anders uit, onder anderen door het gebruik van een uv-lamp die ook bacteriën en micro-organismen tegen moet gaan.
Dit model is geschikt voor ruimtes tot en met 60 vierkante meter.

Het apparaat

Dit is een apparaat van het Engelse Ecolamp. Dit bedrijf maakt naast luchtreinigers bijvoorbeeld ook lavalampen en andere lichtapparatuur. Dit apparaat richt zich speciaal op de bestrijding van allergieën en pollen, door een interessante combinatie aan filters, die we nog niet eerder in onze test zijn tegengekomen.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.0/10)

Filters

Dit model maakt gebruikt van een HEPA filter in combinatie met een UV licht. Dit is het enige model waar we een UV lamp in het ontwerp vinden. Volgens het bedrijf zouden bepaalde bacteriën eenvoudiger gereinigd kunnen worden met deze lamp. Alle andere soorten van filtrage ontbreken. Dit model heeft geen geurfilter, voorfilter of ionisatie.

App

Deze luchtreiniger beschikt niet over een app.

Overig

Dit model heeft slechts een aantal verschillende functies, en geen speciale pollen- of nachtprogramma’s.

Design (7.5/10)

Dit model ziet er apart uit, het valt direct op. We zijn er niet helemaal uit of we dit apparaat stijlvol vinden of niet, maar er is in ieder geval een poging gedaan een distinctief ontwerp te maken. De uv lamp is een interessant onderdeel van het ontwerp. Deze is namelijk niet alleen voor het uiterlijk van deze luchtreiniger, maar ook nog eens functioneel.

Prestaties (5.9/10)

Oppervlakte

Dit apparaat kan 60 vierkante meter reinigen, een prima score score in onze test. Waar we wel iets minder over te spreken zijn is de Clean Air Delivery Rate, deze is vrij laag met 90 kubieke meter. Dit betekent dat het lang zal duren voor je ruimte schoon is.

Geluid

Dit model produceert 32 dB aan geluid. Niet geheel onopvallend, net iets meer dan fluisterzacht.

Specificaties via ecolamp.co.uk:

 • 60m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 90 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.0/10
 • Design: 7.5/10
 • Prestaties: 5.9/10

Ons eindoordeel

6.8/10 – Dit model is een apart geval. Het ziet er niet alleen anders uit dan andere luchtreinigers, maar doet zijn werk – met de UV lamp – ook nog eens iets anders. De functionaliteit van dit apparaat laat echter wel wat te wensen over, en ook het ontbreken van een app is een gemis in onze test. Ben je echter specifiek op zoek naar een luchtreiniger die kan reinigen middels een UV filter, dan is dit je (enige) keus. De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend, want de prijs van dit apparaat is erg laag.

6.8 Total Score

Functionaliteit
7.0
Design
7.5
Prestaties
5.9
PROS
 • UV filter
CONS
 • Goedkoop
 • Geen voorfilter, geurfilter
 • Geen app
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Login/Register access is temporary disabled