Dyson Pure Cool Tower 2018

€500,76 €599,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson Pure Cool tower 2018 - Luchtreinigingsventilator - wit/zilver - €500,76
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts NEE
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Een luchtreiniger van Dyson is vaak snel te herkennen door het in het oog springende design. Dit design is dan ook één van de redenen dat apparaten van deze fabrikant zo populair zijn. Naast de luchtreinigingsfunctie heeft dit model een ventilatiefunctie, die ook nog een verkoelend effect heeft. Je kan dus spreken van een 2-in-1 luchtreiniger.
Het maximale oppervlakte dat je met dit apparaat van Dyson kan reinigen is 26 vierkante meter. Dit is niet een hele grote ruimte, dus houdt hier rekening mee als je de aanschaf van dit model overweegt.

Het apparaat

Net zoals de meeste apparaten van Dyson is dit model zeer hoog geprijsd. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de functionaliteit. Dit model, dat de titel ‘Tower’ heeft meegekregen zal direct opvallen in je woonkamer vanwege het grotere, langwerpige ontwerp.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (6.5/10)

Filters

De twee standaard filters zijn te vinden op dit model: de HEPA- en koolstoffilter. Andere filters ontbreken op dit model, even als een ionisator.

App

Dit model beschikt over een app, de Dyson Pure Cool Link app. Een prima app die gemakkelijk te besturen is. Daarnaast wordt er door Dyson een afstandbediening meegeleverd, die in principe bij gebruik van de app overbodig is.

Overig

De verkoelende en ventilerende functie van dit apparaat is een pluspunt. Het is dan wel bij lange na geen airconditioning, maar voor de kleine ruimtes waarvoor dit model bedoeld is kan dit op warme dagen het verschil maken tussen een prettige en onprettige temperatuur. Verder beschikt dit model, naast een nachtprogramma, niet over speciale programma’s, en dat zou je voor de prijs wel hopen.

Design (8.0/10)

Dyson luchtreinigers zien er over het algemeen goed uit, en dat dit ook voor dit model het geval. Bovenop het filtergedeelte bevindt zich een grote recht-ovalen ring die een ventilatiefunctie heeft. Ook bevindt zich een display aan de voorkant van het apparaat die indicaties kan geven over bijvoorbeeld de lucht-kwalitieit.

Prestaties (6.0/10)

Oppervlakte

Deze luchtreiniger reinigt maar 26 vierkante meter maximaal. Dat is in onze test een vrij matige score. Daarnaast kijken we naar de Clean Air Delivery Rate. Die is voor dit model 130 kubieke meter per uur. Een matige score in onze test.

Geluid

Dit is niet de meest stille luchtreiniger op de markt. Met 42 dB in zijn stitste stand zal je het geuid van deze Dyson waarschijnlijk wel opvallen, zeker als je er op let. De meeste luchtreinigers in onze test zijn stiller.

Specificaties via dyson.com:

 • 26m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 130 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 6.5/10
 • Design: 8.0/10
 • Prestaties: 5.9/10

Ons eindoordeel

6.6/10 – Dyson maakt stijlvolle luchtreinigers, en dit is daar een voorbeeld van. Zeker in kleinere ruimtes, waar dit model voor gemaakt is, zal dit apparaat opvallen. Het springt in het oog, maar de meeste mensen zullen dit een stijlvolle luchtreiniger vinden. De functionaliteit laat echter te wensen over, en dat is tegenvallend voor een luchtreiniger die zo prijzig is als dit model. Het apparaat is niet heel krachtig, en heeft maar twee verschillende filters. Ook is er geen apart pollenprogramma. Is een stijlvol apparaat dat ook kan koelen belangrijk voor je? Dan is dit model zeker het overwegen waard. Is dat niet het geval, dan kun je voor je geld een betere luchtreiniger én ventilator kopen.

6.8 Total Score

Functionaliteit
6.5
Design
8.0
Prestaties
5.9
PROS
 • Design
 • 2-in-1: luchtreiniger en ventilator
CONS
 • Matige functionaliteit
 • Erg prijzig
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled