Dyson Pure Cool Desk

€529,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts NEE
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Dyson maakt een vrij unieke reeks luchtreinigers waarvan een hoop modellen 2-in-1 of 3-in-1 producten zijn. Luchtreinigers met andere functies als koeling, verwarming of ventilatie. Dit model past in deze reeks van stijlvolle producten, vaak voor persoonlijk gebruik. Bedenk je voor het lezen van deze review of bij overwegen van aanschaf goed dat dit model ruimtes tot maximaal 29 vierkante meter kan reinigen. Dit zal niet voor iedereen voldoende zijn.

Het apparaat

Voor de functionaliteit die je krijgt is dit model van Dyson vrij hoog geprijsd. Het is direct herkenbaar, net als veel andere producten. Dit door het unieke design van Dyson, vaak met ronde vormen gecombineerd met een aluminium/RVS component. Dit model is ontworpen om te gebruiken op kantoor, hetgeen ‘Desk’ in de naam van het apparaat al verraad.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (6.0/10)

Filters

Dit model van Dyson beschikt alleen over een HEPA- en een koolstoffilter. Je zult op dit model geen geurfilter, ionisator of een voorfilter vinden. Voor de bestrijding van vieze geurtjes is dit model dus niet zo goed geschikt.

App

Deze luchtreiniger beschikt voor de Dyson Pure Cool app, een eenvoudig op te zetten applicatie. Met deze applicatie is de kracht van de luchtreiniger in te stellen en zijn verschillende standen te selecteren.

Overig

Het ontbreekt dit model aan een pollenprogramma en andere specifieke programma’s. Wel zit er een nachtstand op dit apparaat, maar vrijwel elke luchtreiniger beschikt hier over. De ventilatiefunctie levert dit model nog een paar puntjes op.

Design (7.7/10)

Het ontreken van een hoop functies maakt extra benieuwd naar het design van dit model. Dit model ziet er net als de meeste Dyson luchtreinigers bijzonder stijlvol uit. Laten we eerlijk zijn, luchtreinigers zijn niet de meest stijlvolle producten, maar staan vaak pontificaal in een ruimte, waardoor ze erg in het oog springen. Dyson zorgt er altijd voor dat hun modellen er strak en aantrekkelijk uit zien. Dat is dan ook het enige grote pluspunt dat we in het design van dit apparaat hebben gevonden. Het is niet zo licht als bijvoorbeeld de Dyson Pure Cool me (2 versus 5 kilo), en is daarom niet makkelijk te verplaatsen. Wel zit er een duidelijke display aan de voorkant van het apparaat.

Prestaties (6.1/10)

Oppervlakte

29 vierkantie meter reinigingsoppervlakte is niet erg indrukwekkend. De luchtreiniger is dan ook bedoeld voor kantoren en kleinere oppervlaktes. Daarnaast kijken we altijd naar de CADR, de Clean Air Delivery Rate. Dit geeft aan hoe krachtig het apparaat is en hoeveel kubieke meter het apparaat in een uur kan reinigen. Deze is met 147 kubieke meter per uur niet erg indrukwekkend.

Geluid

29 dB produceert deze luchtreiniger in zijn stiltste stand. Een prima score. Dit zal je in een ruimte, ook in een stil kantoortje, niet erg opvallen.

Specificaties via dyson.com:

 • 29m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 147 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 6.0/10
 • Design: 7.7/10
 • Prestaties: 6.1/10

Ons eindoordeel

6.6/10 – In ons eindoordeel nemen we ook altijd de prijs/kwaliteitverhouding mee. Dit apparaat is erg prijzig, en we moeten constateren dat de functionaliteit met de prijs in gedachten erg te wensen over laat. Het apparaat ziet er mooi uit en doet zijn werk redelijk goed, maar is slechts marginaal inzetbaar. De ventilatiefunctie is mooi meegenomen, maar bedenk dat je voor de prijs van dit model een erg goede ventilator en een betere luchtreiniger kan kopen. Vind je stijl erger belangrijk, en is een 2-in-1 luchtreiniger precies wat je zoekt? Dan is dit model het overwegen waard.

6.6 Total Score

Functionaliteit
6.0
Design
7.7
Prestaties
6.1
PROS
 • Design
 • 2-in-1: luchtreiniger en ventilator
CONS
 • Erg prijzig
 • Zeer matige functionaliteit
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled