Dyson luchtreinigers

Er zijn veel verschillende soorten luchtreinigers. Eerder, op de andere pagina, heb je al allerlei feitjes omtrent de luchtreiniger kunnen lezen. Zo is er alvast een basis aangelegd en kan er specifieker gekeken worden naar jouw interesses en behoeftes. Waar nog niet overgesproken is, zijn de verschillende merken luchtreinigers die bestaan. Een aantal bekende zijn bijvoorbeeld, Philips, Medisana en Dyson. Om te beginnen gaan we een aantal Dyson luchtreinigers bespreken.

Kenmerken van een Dyson luchtreiniger

Wanneer je opzoek gaat naar luchtreinigers online, zal het niet lang duren tot je stuit op de Dyson luchtreinigers. Dyson heeft namelijk erg veel soorten luchtreinigers, in verschillende soorten en maten. Deze luchtreinigers verwijderen automatisch 99,95% van de allergenen en verontreinigende stoffen uit de lucht. De techniek die achter al deze luchtreinigers schuil gaat, zorgt voor het afstoten en verwijderen van allergenen, huidschilfers van huisdieren maar ook voor het verwijderen van industriële lucht. Uiteraard is dit het doel van vele luchtreinigers, maar zijn er toch eigenschappen die ervoor zorgen dat de Dyson luchtreinigers zich onderscheiden van anderen. Een voorbeeld hiervan, is dat alleen Dyson luchtreinigers gebruik maken van de Air Multiplier Technologie. Deze techniek zorgt ervoor dat Dyson luchtreinigers gezuiverde lucht door de hele kamer kunnen verspreiden. Dit gebeurd door oscillatie en verreikende luchtstroom.

Dyson luchtreinigers bevatten ook:

  een automatische modus. De luchtkwaliteit wordt automatisch gecontroleerd. Zo wordt de luchtstroom aangepast zonder dat je er naar om hoeft te kijken.
  een compact formaat. Zo passen veel Dyson luchtreinigers passen op een A4.
  een slaaptimer. Dit maakt het makkelijk, wanneer je de luchtreiniger uit wil hebben wanneer je slaapt. Zo hoef je deze niet zelf elke dag uit te zetten.
  een filter wat 12 maanden meegaat. Zelfs wanneer je de filters 12 uur per dag gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het onderhoud nauwelijks werk hoeft te kosten.
  een Dyson link App. Hiermee kan je makkelijk de luchtkwaliteit van binnen en buiten controleren. Ook kan dankzij de app de luchtreiniger op afstand bedient worden. Het voordeel van de app is dat je op elk gewenst moment de waarden van de lucht binnen en buiten huis kan bekijken. Hierbij kan je denken aan de temperatuur, maar ook aan de luchtvochtigheid. Wanneer de gegeven waarde jou niet bevalt, kan je de intensiteit van de luchtreiniger via de app wijzigen, zodat wanneer je thuis komt de lucht beter gereinigd is.

Een aantal bekende Dyson Luchtreinigers

Na wat algemene informatie over Dyson, is het natuurlijk ook fijn om daadwerkelijk de luchtreinigers te bekijken die in omloop zijn. Hiervoor heb ik een aantal Dyson luchtreinigers op een rijtje gezet en kort wat deze luchtreinigers inhouden.

Dyson Pure Cool Link Toren Luchtreiniger

Deze luchtreiniger is onder andere te vinden bij cool blue en fonq.

Voordeel
 • Bevat koolstoffilter
 • Pollenprogramma
 • Nachtmodus
 • Kindermodus
 • HEPA-filter
 • Voorfilter
 • Geurenfilter
Nadeel
 • geen ionisator
 • Prijzig
Reviews & Prijs
Lees uitgebreide review

Wat meer gedetailleerd

Wat gelijk opvalt, zijn de vele goede eigenschappen. Deze Dyson luchtreiniger bevat alle soorten filters, waar van te voren op geselecteerd was. Het is dus aannemelijk dat alle kenmerken die Dyson beloofd te bieden ook daadwerkelijk in deze luchtreiniger aanwezig is. Wat ook opvalt, is dat deze Dyson luchtreiniger ook een ingebouwde ventilator bevat.

Ook wanneer naar reviews gekeken wordt, blijkt dat eigenaren erg tevreden zijn over het product. Echter is er wel 1 minpunt wat regeatig terug komt, namelijk de prijs. Zoals gezegd is aan de lange lijst met plusjes te zien dat dit absoluut een goede luchtreiniger is, maar maakt een prijs van €499,99 dit toch een grote investering. Vele mensen hebben deze luchtreiniger gekocht en er zijn dus veel reviews over te vinden, waarvan ik er eentje hieronder heb geplaatst.

Mijn vrouw is astmatisch dus ik was al een tijdje op zoek naar middelen om wat verlichting voor haar te brengen. Had een aantal reviews gelezen van het oude model en het leek allemaal veel belovend. Moet zeggen dat het apparaat prima werkt. We hebben het in de slaapkamer staan en je merkt het meteen aan de lucht wanneer het apparaat aan staat. Heb het gevoel dat de neus veel meer open staat en ook geen last meer van een verstopte neus. Vooral in deze periode heb ik zelf heel erg veel last van pollen. En ook mijn vrouw is erg blij met het apparaat. Ze heeft veel minder last van benauwdheid en is beter uitgerust. Kortom we zijn blij met het apparaat.

Bovenstaande review is geplaatst in 2018 en is dus erg recent. Hierom heb ik deze bij het overzicht gezet. Dit is een luchtreiniger die erg in de smaak valt, wat de vele recente reviews verklaard.

Dyson Pure Cool Desk

Voordeel
 • Bevat koolstoffilter
 • Nachtmodus
 • HEPA-filter
Nadeel
 • geen ionisator
 • Geen pollenprogramma
 • Geen voorfilter
 • Geen kinderbeveiliging
 • Prijzig
Reviews & Prijs
Lees uitgebreide review

Wat meer gedetailleerd

In tegenstelling tot de hiervoor besproken luchtreiniger, heeft deze luchtreiniger een stuk meer minpunten. De enige filters die het bevat, zijn een koolstoffilter en een HEPA-filter. Op deze manier kunnen veel fijne deeltjes uit de lucht gehaald worden, maar is dit ook de enige specialiteit van deze luchtreiniger. Zowel het koolstoffilter als het HEPA-filter zijn namelijk hierin gespecialiseerd.

In verhouding met de weinige functies, is deze luchtreiniger wel enorm prijzig. Bij zowel coolblue, als bol wordt de luchtreiniger namelijk aangeboden voor €549,00. Daarentegen wordt deze bij fonq momenteel voor een stuk minder aangeboden, namelijk €429,00. Wanneer dit vergeleken wordt met de P300 luchtreiniger, die op de andere pagina besproken is, komt deze toch een stuk minder goed uit de test.

Wanneer naar reviews gekeken wordt, blijkt echter wel dat de luchtreiniger wel goed is in wat het doet. Om een beter beeld te geven wat eigenaren van deze reiniger zeggen, heb ik de volgende review bijgevoegd;

We zijn heel tevreden met de aanschaf van deze ventilator en luchtreiniger ineen. Naast het gebruik van de mechanische installatie in onze woning, gebruiken we ook de luchtreiniger tijdens koken en dat scheelt enorm. En nu tijdens het warme weer is het heerlijk om de ventilator op een hogere stand te kunnen gebruiken.

Wat hier gelijk opvalt, is dat van deze luchtreiniger een stuk minder reviews te vinden zijn dan van de andere al onderzochte luchtreinigers. Ik denk dat dit er mee te maken heeft dat er minder van deze luchtreiniger verkocht is, al is dat natuurlijk iets wat ik niet met zekerheid kan zeggen.

Deel je ervaring

Leave a reply