Dyson AM09

€359,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson AM09 Hot & Cool - Tafelventilator - Wit/zilver - €359,00

De Dyson AM09 is niet alleen een ventilator maar verspreidt ook warme lucht. In tegenstelling tot de klassieke ventilators beschikt dit toestel niet over ventilatorbladen maar over de gepatenteerde Air Multiplier technologie die ononderbroken een krachtige luchtstroom creëert. De Air Multiplier technologie vermeerdert omringende lucht en projecteert deze doorheen de hele ruimte om deze snel en gelijkmatig te verwarmen of verkoelen. Deze Dyson AM09 beschikt ook over Jet Focus controle waarmee je kan kiezen om de lucht doorheen de hele ruimte te verspreiden of enkel kortbij.

Wat zegt de consument

Wat erg positief is, is dat je dit toestel het hele jaar door kan gebruiken omdat het zowel warme als koude lucht verspreidt. Verder is het een mooi toestel dat weinig plaats inneemt en niet echt stoort in het interieur. Wat wel een serieus minpunt is, is hoeveel lawaai dit toestel maakt waardoor je minder geneigd bent om hem op volle capaciteit te gebruiken. Ook qua onderhoud is het een eenvoudig toestel omdat je niet met demontage en ventilatorbladen zit.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.be: 8.5/10 uit 118 reviews
 • Bol.com: 4/5 uit 34 reviews
 • Tweakers.net: 2.5/5 uit 2 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

100/100: De Dyson AM09 is een krachtige tafelventilator met een 2000 watt motor die in staat is om 190 liter warme of koude lucht per seconde te verplaatsen. Er is keuze uit 10 snelheidsstanden afhankelijk van de temperatuur en grote van de ruimte maar de gemiddelde standen zijn algemeen gezien de meest frequente standen. Bij de laagste standen ervaar je namelijk minder luchtverplaatsing en in de hoogste stand maakt het toestel vrij veel lawaai. Op zijn maximale capaciteit maakt de Dyson AM09 64 decibel geluid terwijl het gemiddelde decibelniveau voor tafelventilatoren slechts 49 decibel is.

Design

75/100: De Dyson AM09 ziet er met zijn oog en vormgeving atypisch uit voor een ventilator. Hij mag dan wel niet over ventilatorbladen beschikken, maar hij heeft wel andere vergelijkbare kenmerken met een gewone tafelventilator. Zo beschikt hij over een 70° horizontale oscillatie en een 20° verticale oscillatie. Hij is wel een pak moderner dan de meeste tafelventilatoren. De Dyson AM09 beschikt namelijk over een digitale display, een automatisch sleeptimer functie en een magnetische afstandsbediening.

Onderhoud

75/100: Omdat de Dyson AM09 niet over ventilatorbladen beschikt maakt dit het erg makkelijk om het toestel schoon te maken. De Dyson AM09 is 59,5 centimeter hoog, 15,3 centimeter breed en 20,4 centimeter diep en weegt 2.7 kg. Het apparaat bestaat uit kunststof en is erg onderhoudsvriendelijk.

Specificaties via shop.dyson.be:

 • Vermogen: 2000 Watt
 • Gewicht: 2.7 kg
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Diameter: n.v.t.
 • Aantal snelheden: 10

Verdict

Vooral het feit dat je de Dyson AM09 het hele jaar door kan gebruiken omdat hij zowel warme als koude lucht verspreidt is zijn grootste voordeel. Daarnaast is het een modern toestel dat weinig plaats inneemt en gebruiksvriendelijk is. Vooral de afstandsbediening en timerfunctie zijn ook handige troeven. De enige twee nadelen zijn waarschijnlijk de prijs en het geluidsniveau. Op deze twee vlakken scoort de Dyson AM09 een pak slechter dan de gemiddelde, traditionele tafelventilator.

8.3 Total Score

Luchtstroom
10
Design
7.5
Onderhoud
7.5
PROS
 • Krachtig
 • Fraai ontwerp
 • Met afstandsbediening
CONS
 • Prijzig
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled