Dyson AM07

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson AM07 - Torenventilator - Wit/Zilver - €0,00

De Dyson AM07 is een moderne torenventilator met een wit en zilver kleurencombinatie. Op warme dagen, wanneer je het gevoel krijgt dat de zon je levend wil roosteren is de AM07 een geweldige manier om wat koele wind in je kamer te krijgen. De langwerpige ventilator zuigt de omringende lucht in en spuwt het daarna meteen weer op hoge snelheid met koele wind er uit. Er zijn ook geen bladen, dus reinigen is erg makkelijk en het gebrek aan bladen maakt de ventilator ook veel kind-vriendelijker omdat bladen een groot gevaar kunnen zijn voor kinderen als er iets fout gaat.

De Dyson AM07 heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van ongeveer 70°. De meeste ventilatoren hebben juist een draaiing van 180°. Een oscillatie functie zorgt voor een goede luchtverdeling in een kamer, door oscilleren wordt de warme of frisse lucht verspreid door de kamer. De functie zorgt ervoor dat de bladen van een ventilator voortdurend van rechts naar links bewegen als de ventilator aan staat, wat de lucht beter verspreid. Als dit oscilleren niet gebeurt, blijft de frisse lucht vaak op maar op een paar specifieke plekken. De AM07 heeft een andere werking. In plaats van dat er bladen worden geroteerd, wordt het mechanisme geroteerd om zo verschillende plekken in de kamer te verkoelen.

De AM07 komt met een afstandsbediening die standaard met de ventilator wordt geleverd.
Ook wordt de ventilator standaard geleverd met een timerfunctie die makkelijk in te stellen is op de afstandsbediening. Met deze functie kan je instellen na hoe lang de ventilator uit gaat.

De ventilator in het algemeen

De AM07 heeft 10 snelheden waarop de ventilator draait. Elke stand zorgt voor meer snelheid van de ventilator en dus ook meer lucht, omdat met meer snelheid meer lucht wordt verplaatst.
Maar, dit zorgt ook voor meer geluidsoverlast. Sommige mensen ondervinden dat de AM07 wel erg luid kan zijn soms. Op de laagste stand valt het wel mee maar op hogere standen ergeren sommige mensen zich er wel aan, dus hou hier rekening mee als u voor deze ventilator kijkt. De ventilator heeft een geluidsniveau van gemiddeld 64 dB(A).

De AM07 heeft 1 functionerings stand. Elke stand zorgt ervoor dat de ventilator anders werkt, maar in het geval van deze ventilator is er maar één manier waarop hij werkt – maar er kunnen nog steeds veranderingen komen in de luchtstroom door de grote hoeveelheid verschillende snelheden!

Verdere informatie

De AM07 heeft een vermogen van 65 Watt. Dit vermogen heeft dan weer invloed op snelheid en functioneren van de ventilator. Hoe hoger, hoe meer kracht – maar ook hoe meer de ventilator qua elektriciteit verbruikt.

Als voorbeeld: een ventilator van 50 Watt verplaatst meer lucht dan een ventilator van 30 Watt. Hoewel er altijd een vraag blijft hoe hoog het rendement is van de ventilator, ofwel hoeveel van het vermogen daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit verschil in rendement is echter minuscuul per fabrikant. 65 Watt is een gemiddeld elektriciteitsgebruik.

De AM07 weegt 5 kg en is dus relatief licht om op te tillen en rond het huis te vervoeren. De ventilator installeren en verplaatsen wordt dus geen groot probleem!

De ventilator heeft een snoer van 200 cm en heeft dus redelijk ver bereik. Het snoer is makkelijk op te bergen.

Conclusie

De AM07 is een krachtige maar vrij luide ventilator die door zijn torenmodel zeer weinig plaats inneemt. Deze ventilator is geschikt voor in de woonkamer of kantoor vanwege zijn ontwerp en vormgeving. De ventilator is licht en door de lage positie van de motor (en dus het zwaartepunt) is het ook erg stabiel. Het is makkelijk te reinigen en er zijn geen bewegende deeltjes aan de oppervlakte die letsel zouden kunnen veroorzaken. Sommige mensen vinden het geluid van de Dyson AM07 wel geruststellend omdat het ook ander, meer storend geluid kan overstemmen.

7.4 Total Score
2 reviews

7.4Expert Score
Luchtstroom
7.1
Design
8
Onderhoud
7
8.3User's score
Luchtstroom
6
Design
10
Onderhoud
9
PROS
 • Fraai & modern ontwerp
 • Verkoelt luchtstroom
 • Makkelijk te onderhouden
CONS
 • Prijsklasse: Hoog
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
 1. 4.15
  Luchtstroom
  60
  Design
  100
  Onderhoud
  90

  Werkt zoals het hoort. Ik merk persoonlijk echter geen grootverschil met ventilators die goedkoper zijn. Daarom zou ik dit product niet opnieuw kopen en zou ik voor een goedkoper model gaan. In mijn mening een probleem die vaker voorkomt bij dyson producten.

  + PROS: Modern ontwerp Presteert prima
  - CONS: Voor zijn prijs niet bijzonder
  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score