Dyson AM06

€469,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson AM06 - Tafelventilator - Wit/Zilver - €469,00

De Dyson AM06 is een atypische ventilator die op het eerste zicht niet eens doet denken aan een ventilator. Hij bestaat uit een ring met een diameter van 30 centimeter op een stevige voet. In tegenstelling tot de klassieke ventilatoren werkt deze Dyson AM06 niet aan de hand van ventilatorbladen maar op basis van de Air Multiplier technologie. Hierbij wordt de omringende lucht in de luchtstroom getrokken en versterkt, waardoor er een krachtige en gelijkmatige luchtstroom gecreëerd wordt. Doordat hij geen ventilatorbladen heeft is de Dyson AM06 ook een pak veiliger en makkelijker schoon te maken. Verder zitten er nog twee extra troeven op het toestel: je kan een timer instellen tot maximaal 9 uur en je kan de Dyson AM06 bedienen met behulp van een afstandbediening.

Wat zegt de consument

Gezien de hoge prijs van de Dyson AM06 hebben we eerst research gedaan naar dit toestel alvorens toch tot de aankoop over te gaan. Er zitten 10 snelheidsstanden of programma’s op dus in het begin was het een beetje zoeken welke stand nu het beste werkt maar na wat geëxperimenteer hebben we het toestel volledig onder de knie. Qua hoeveelheid luchtverplaatsing hadden we er meer van verwacht maar voor in de slaapkamer (kleine ruimte) doet hij het perfect. De wind voelt niet aan alsof hij afkomstig is van een ventilator, maar wel als een natuurlijke frisse wind. Het enige nadeel voor wanneer je hem ’s nachts gebruikt is dat het LED scherm nogal fel oplicht.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.nl: 9.1/10 uit 159 reviews
 • bol.com: 4.6/5 uit 109 reviews
 • besteproduct.nl: 7/10 uit 4 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

33/100: De wattage van deze Dyson AM06 is ietwat aan de lage kant om goede prestaties te kunnen garanderen. 26 watt is in vergelijking met andere ventilatoren heel erg laag dus we zijn niet verbaasd dat zijn prestaties enigszins tegenvallen. De maximale luchtverplaatsing van deze Dyson AM06 is 370 liter per seconde maar het ontbreekt de ventilator aan kracht om de koelte over de gehele ruimte te verspreiden. Wanneer je hem op volle capaciteit gebruikt is hij ook heel erg luid. Hij produceert dan bijna 58 decibel geluid terwijl het gemiddelde decibelniveau voor tafelventilatoren maar 49 decibel bedraagt. Je hebt wel keuze uit 10 verschillende snelheidsstanden. In een lagere stand is hij dus gelukkig een pak stiller.

Design

75/100: De Dyson AM06 is ontworpen met het idee om de lucht gelijkmatig te verdelen over de gehele ruimte. Oscillatie kon dus zeker niet ontbreken. De Dyson AM06 kan horizontaal 70 graden draaien en verticaal 10 graden naar zowel boven als beneden. De Dyson AM06 ziet er met zijn ring zonder ventilatorbladen helemaal niet uit als een ventilator maar brengt toch hetzelfde effect. Bedienen doe je deze ventilator aan de hand van de ventilator zelf of aan de hand van de afstandsbediening die magnetisch is en aan het toestel kan worden bevestigd. Verder beschikt de ventilator nog over een duidelijk LED scherm en een timer tot maximaal 8 uur.

Onderhoud

75/100: De Dyson AM06 is met een gewicht van 1,8 kg licht en makkelijk verplaatsbaar. Wat nog heel erg makkelijk is, is het onderhoud van dit toestel. Doordat je geen ventilatorbladen of harnas hebt, kan je snel en eenvoudig de ventilator schoonmaken. De diameter van de Dyson AM06 bedraagt 30 centimeter dus het is wel een opvallend toestel om in je huiskamer staan te hebben.

Specificaties via bol.com:

 • Vermogen: 26 Watt
 • Gewicht: 1.8 kg
 • Geluidsniveau: 57.5 dB
 • Diameter: 30 cm
 • Aantal snelheden: 10

Verdict

Denk goed na voordat je dit toestel koopt en kijk na hoe groot de te verkoelen ruimtes zijn. De Dyson AM06 heeft een lage wattage en verkoelt minder sterk dan andere ventilatoren. Het is wel een opvallend en modieus toestel om mee uit te pakken en is in geen geval te vergelijken met een gewone tafelventilator. Ook zijn prijs is erg opvallen. De Dyson AM06 kost meer dan 300 euro, wat heel erg veel is gezien de minder goede prestaties die het toestel levert.

6.1 Total Score

Luchtstroom
3.3
Design
7.5
Onderhoud
7.5
PROS
 • Stil
 • Goedkoop
CONS
 • Simpel design
 • Geen afstandsbediening
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Login/Register access is temporary disabled