Dyson AM05

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De AM05 is een staaltje toptechnologie van Dyson. In die zin dat het toestel een dubbele functie heeft: enerzijds koelt het de ruimte af op warme dagen en anderzijds zorgt het ook voor een gelijkmatige verwarming op koude dagen. De Dyson AM05 beschikt over de Air Multiplier technologie waarbij lucht wordt uitgestraald over een grote afstand zodat je die over de hele ruimte voelt. Het is met andere woorden een atypische ventilator die niet over ventilatorbladen beschikt. Bovendien zit er een beveiligingssysteem op de Dyson AM05 waardoor het toestel automatisch uitschakelt wanneer het omvalt.

Wat zegt de consument

De Dyson AM05 heeft een hele aparte en moderne vormgeving. Het meest positieve is dat je het hem het hele jaar door kan gebruiken en dat hij prima werkt. Hij verdeelt de koele of warme lucht tot in alle hoeken van de ruimte zodat je een evenredige koelte of warmte ervaart. Het enige punt van kritiek is dat hij vrij gehorig is, wat ongewoon is voor Dyson.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.be: 7.9/10 uit 94 reviews
 • Bol.com: 3.9/5 uit 47 reviews
 • Consumentenbond: 3.6/5 uit 488 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

100/100: De Dyson AM05 heeft een vermogen van 2000 watt en werkt op een volledig andere manier dan andere vloerventilatoren. Hij werkt namelijk op basis van de Air Multiplier technologie waarbij lucht wordt ingezogen en vervolgens via een cirkelvormige luchtstoom in een bepaalde richting wordt geduwd. Omringende lucht wordt meegetrokken in de luchtstoom wat een continue stoom van warme of koude lucht creëert. Per seconde kan de Dyson AM05 tot 28 liter opzuigen. Het is een toestel dat zowel koude lucht als warme lucht kan uitstralen en beschikt over 10 verschillende standen of programma’s. Het enige waar je minder tevreden over kan zijn is het feit dat hij absoluut niet stil werkt. Hij produceert maar liefst 68 decibel geluid terwijl het gemiddelde voor vloerventilatoren 10 decibel minder is.

Design

80/100: De Dyson AM05 ziet er uit als een verticale koker met een oog. Hij heeft geen ventilatorbladen of metalen frame en ziet er eigenlijk helemaal niet uit als een ventilator. De Air Multiplier technologie verspreidt de lucht evenredig doorheen de hele ruimte, zonder dat hierbij iets draait aan de ventilator zelf. Bedienen doe je de Dyson AM05 aan de hand van het toestel zelf of met behulp van de afstandsbediening. Positief is ook dat er een veiligheidsmechanisme op de ventilator zit die het toestel automatisch uitschakelt wanneer hij omvalt.

Onderhoud

75/100: Doordat de Dyson AM05 niet over ventilatorbladen beschikt is het toestel een pak makkelijker schoon te maken. Geen vervelende demontage van een ijzeren korf om ventilatorbladen schoon te maken maar gewoon even met een doek de contouren van het toestel schoonmaken. De Dyson AM05 is ook compact en licht. Hij heeft slechts een diameter van 20 centimeter en weegt 2,43 kg.

Specificaties Bol.com

 • Vermogen: 2000 Watt
 • Gewicht: 2.43 kg
 • Geluidsniveau: 68 dB
 • Diameter: 20 cm
 • Aantal snelheden: 10

Verdict

Op alle onderdelen scoort de Dyson AM05 heel erg hoge punten, maar helaas is zijn prijs dat ook. Voor de Dyson AM05 betaal je bijna 500 euro wat toch echt wel een hele hap uit het budget kan zijn. Je krijgt er natuurlijk wel een kwaliteitsvol toestel voor dat je het hele jaar kan gebruiken.

9 Total Score

Luchtstroom
10
Design
9.0
Onderhoud
8.0
PROS
 • Fraai ontwerp
 • Doet zijn werk uitstekend
 • Met afstandsbediening
CONS
 • Luid
 • Prijzig
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled