Duux Sphere

€59,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Duux Sphere Luchtreiniger Wit - HEPA + Actief koolstoffilter - Hooikoorts Pollen Fijnstof - 68m³ CADR - Aromatherapie - €59,99
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Zoek je naar een erg goedkope luchtreiniger, dan kom je bij de Nederlandse online warenhuizen al snel uit op de Duux Sphere. Als een luchtreiniger onder de grens van 100 euro komt, dan moet er wel iets bijzonders mee aan de hand zijn, zou je zeggen. We zijn heel erg benieuwd wat dit model kan bieden voor een fractie van de prijs die andere luchtreinigers kosten.

Het apparaat

Dit apparaat is erg klein en heeft een bijzonder, bolvorming ontwerp. Hierdoor vraag je je direct af hoe het apparaat werkt. Dit model reinigt slechts een klein oppervlakte en is dus meer bedoeld om op je bureau te zetten tijdens het werken, of op andere plekken waar je dicht bij het apparaat in de buurt blijft.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (6.7/10)

Filters

Dit model maakt gebruik van een ionistatie techniek en een HEPA fillter. De ionisator zorgt er voor dat vieze deeltjes geneutraliseerd worden, en de HEPA filter vangt deze op.

App

Dit model beschikt niet over een app, maar in de meeste gevallen zul je er praktisch naast zitten, dus het apparaat blijft gemakkelijk te bedienen

Overig

Dit apparaat beschikt niet over veel verschillende functies, maar wat het vermelden waar is, is dat je het apparaat kan kan gebruiken om een prettige geur te verspreiden door wat aroma in het reservoir te doen.

Design (7.0/10)

Zoals zovaak met het ontwerp van huishoudelijke apparaten moet je, als er geprobeerd is het ontwerp wat interessanter te maken, er van houden. Dit model is verkrijgbaar in zwart en wit. Wij vinden het niet bijzonder mooi, het lijkt een beetje alsof er zomaar ergens een voetbal in de ruimte ligt, maar het zal door de kleine omvang ook niet te erg opvallen.

Prestaties (6.4/10)

Oppervlakte

Het reinigingsoppervlakte is erg klein, met maximaal 10 vierkante meter. Dit is gezien het ontwerp en de prijs ook wel te verwachten. Het reinigt met een CADR van 68, ook een erg matige score in onze test.

Geluid

Met 32 dB is dit model niet het stilste apparaat in onze test. Daarnaast moet gezegd worden dat, omdat je er in een kleinere ruimte vaak relatief dichtbij bent, je het geluid wellicht wat meer zal opvallen.

Specificaties via duux.com:

 • 14m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 83 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 6.7/10
 • Design: 7.0/10
 • Prestaties: 6.4/10

Ons eindoordeel

6.7/10 – Voor een lage prijs krijg je een luchtreiniger met weinig functionaliteit, maar wel het is wel een model dat zijn plek op de markt verdient. Op je bureau, in een kleine kamer of studeerkamer kan dit namelijk een prima, goedkope oplossing zijn op ook daar schone lucht te ademen. Een app, display en andere standaardfuncties ontbreken, maar kun je daar doorheen kijken dan kijk je een interessant design dat je zelfs gemakkelijk mee zou kunnen nemen. Dat je met de toevoeging van aroma ook nog eens de ruimte prettig kan laten ruiken, zorgt er voor dat dit model wat extra punten scoort in onze test.

6.7 Total Score

Functionaliteit
6.7
Design
7.0
Prestaties
6.4
PROS
 • Prijs
 • Kan prettige geur verspreiden
CONS
 • Zeer matige functionaliteit
 • Alleen voor erg kleine ruimtes (max 14 m2)
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score