Domo DO8146

87.99

7.2
Expert ScoreRead review

De Domo DO8146 is een modieuze statiefventilator met een unieke houten look. Door deze aparte uitstraling geeft hij een extra dimensie aan het decor van je interieur. De 5 metalen ventilatorbladen hebben een totale diameter van 45 centimeter en zijn ook in een houtkleurige look afgewerkt. Het ventilatorhoofd is kantelbaar en draaibaar om zo een groter deel van de ruimte van een frisse luchtverplaatsing te voorzien. Daarnaast is de ventilator ook in de hoogte verstelbaar, tot een maximale hoogte van 140 centimeter. De motor heeft een vermogen van 50 watt en beschikt over 3 snelheidsstanden.

Wat zegt de consument

Deze statiefventilator is een streling voor het oog en een toevoeging aan je interieur. Haar mooie houten look geeft haar klasse en uitstraling. Door het driepootstatief staat hij ook stevigere dan een gewone ventilator, maar je moet er ook wel rekening mee houden dat hij hierdoor meer plaats nodig heeft. Voor kleine ruimtes is stand 1 voldoende, en dan maakt hij ook het minste geluid. In stand 3 is het geluid eerder storend.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.nl: 7.5/10 uit 27 reviews
 • Bol.com: 3.9/5 uit 16 reviews
 • FonQ.be: 4.5/5 uit 3 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

65/100: De Domo DO8146 statiefventilator beschikt over een krachtige 50 watt motor die kleine tot grote kamers kan voorzien van een verfrissende luchtverplaatsing. Voor kleine ruimtes is stand 1 al voldoende, omdat de wind door de krachtige motor anders nogal hard op je valt. Voor grotere ruimtes is vooral snelheidsstand 2 aangeraden. In tegenstelling tot andere statiefventilatoren is de Domo DO8146 allesbehalve stil. De Domo DO8146 produceert maar liefst 65 decibel geluid terwijl het gemiddelde geluidsniveau voor statiefventilatoren op 49 decibel ligt.

Design

80/100: De Domo DO8146 heeft een design dat kan tellen. Niet alleen het statief is opgetrokken uit hout, ook de ventilatorbladen zijn in deze kleur afgewerkt om zo een mooi geheel over te brengen. Het houten driepootstatief is fijn afgewerkt met rubberen voetjes en staat door de spreiding heel stevig op de ondergrond. Bedienen doe je de ventilator enkel via het toestel zelf en niet met behulp van een afstandsbediening. Het ventilatorhoofd is kantelbaar en draaibaar om een grotere oppervlakte te kunnen verkoelen.

Onderhoud

70/100: In tegenstelling tot de meeste ventilatoren beschikt deze Domo DO8146 over 5 ventilatorbladen in plaats van 3. Deze zijn in een beige kleur afgewerkt om ze één geheel te laten uitstralen met het statief. Het best van al maakt je zowel de kast rond de ventilator als de ventilatorbladen regelmatig schoon met een droge tot lichtvochtige doek om een goede luchtverplaatsing te kunnen blijven garanderen. De ventilator weegt 6,5 kg en is verplaatsbaar, maar gezien zijn aparte uitstraling is het eerder de bedoeling hem een vaste plaats te geven.

Specificaties via domo-elektro.be:

 • Vermogen: 50 Watt
 • Gewicht: 6.5 kg
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Diameter: 45 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

De Domo DO8146 is vooral door zijn design een opvallende statiefventilator. De houten driepoot en de beige ventilatorbladen vormen een mooi geheel en zijn een toevoeging aan het interieur. De 50 watt motor blaast krachtig maar maakt tegelijkertijd ook veel lawaai. Voor in de slaapkamer is deze statiefventilator absoluut niet gepast, wel voor kleine tot middelgrote leefruimtes. Er zijn betere en vooral stillere statiefventilatoren verkrijgbaar op de markt, maar niet in deze modieuze uitvoering.

7.2
Luchtstroom
6.5
Design
8.0
Onderhoud
7.0
+ Positives:
 • Fraai ontwerp
 • Prijsklasse: Midden
 • Met afstandsbediening
- Negatives:
 • Luid

Specification: Domo DO8146

Vermogen

50 Watt

Gewicht

6.5 kg

Geluidsniveau

65 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Ja

Hoogte

140 cm

Diameter

45

Prijs per watt

2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Domo DO8146”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *