Domo DO8141

€43,00 €52,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Domo DO8141 - Statiefventilator - Wit - €43,00
Price history
×
Price history for Domo DO8141 - Statiefventilator - Wit
Latest updates:
  • €43,00 - september 21, 2022
  • €48,99 - september 11, 2022
  • €43,00 - september 4, 2022
Since: september 4, 2022
  • Highest Price: €48,99 - september 11, 2022
  • Lowest Price: €43,00 - september 4, 2022

De afgelopen aantal zomers hebben een ding heel erg duidelijk gemaakt. Ieder huishouden in Nederland heeft tenminste een manier nodig om de hitte te overleven. De meeste kiezen voor een statiefventilator. Simpelweg omdat deze hun werk prima doen, en daarnaast niet al te duur zijn vergelijken met een airco. Op zoek naar een goed statiefventilator? De Domo DO8141 kwam goed uit onze test en staat hierdoor ook in onze top 5.

De Domo DO8141 statiefventilator is een krachtig met een aantal moderne functionaliteiten. Het is een ventilator die zijn werk prima doet! Deze ventilator beschikt over een timer zodat je hem na een x aantal uur zelf uit kan laten gaan. Ook is de die zijn werk prima doet. Er is ook een afstandsbediening aanwezig die het mogelijk maakt te ventilator op afstand aan en uit te zetten, maar ook de stand en timer in te stellen. Je kunt de ventilator ook verstellen in de hoogte tot 100 cm,

De Domo DO8141 heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van 90° . Een oscillatie functie is niet fijn voor de gebruiker maar zorgt ook voor een betere luchtverdeling in een kamer. Door te oscilleren wordt de warme of frisse lucht verspreid door de kamer. Dit bevorderd de verspreiding van energie en heeft tot gevolg dat de kamertemperatuur omlaag gaat ( denk aan hoe een kop thee afgekoeld kan worden door op te blazen).

De Domo DO8141 werkt digitaal en mechanisch. Er is een simpele lichtgevende LED aanwezig die aangeeft dat het apparaat aanstaat. Hierdoor is de ventilator niet ideaal voor in de slaapkamer omdat het lichtje sommige mensen zal storen in hun slaap.

Ventilator in het algemeen

De Domo DO8141 heeft in totaal 3 standen waar je hem op kunt instellen. Uit ons testpanel is gebleken dat een krachtige luchtstroom niet altijd als beter wordt beschouwt, omdat het als oncomfortabel wordt ervaren. De meeste mensen gebruiken een ventilator vaak op stand 2 ( gemiddelde stand). De voorkeur ligt sterk bij meer opties qua snelheid dan zozeer een hogere snelheid.

De Domo DO8141 scoorde qua luidheid hoger dan gemiddeld met een meting van 65 dB(A), het is dus beter om elders te kijken als je echt een stille statiefventilator zoekt.

Verdere informatie

De vermogen van de Domo DO8141 ligt op 40 Watt. Wat de vermogen je verteld over een ventilator is hoeveel maximale luchtstroom het kan leveren. Hoe hoger, hoe meer kracht- maar ook meer verbruik qua elektriciteit. Vermogen samen met de grootte van de bladen( diameter) geven aan hoe krachtig de ventilator is in zijn maximale stand. De Domo DO8141 heeft een diameter van 40 cm. Hierdoor scoort de Domo DO8141 net boven het gemiddelde qua luchtstroom.

Daarnaast is de Domo DO8141 ook gemiddeld lichter dan de meeste statiefventilatoren. Deze ventilator weegt namelijk maar 3.4 kg. Hierdoor is hij perfect voor gezinnen die hem vaak heen en weer moeten verplaatsen van de ene naar het andere kamer.

Conclusie

Wie op zoek is naar een goede statiefventilator met moderne functionaliteit kan moeilijk fout gaan met de Domo DO8141. Ben je nog onzeker of dit wel de beste is voor jouw gezin? Dan zouden we het aanraden om ook even kijkje te nemen naar de Duux Whisper Flex als je een stille ventilator zoekt, of juist Tristar VE-5951 als je wat minder wilt uitgeven.

7.2 Total Score

Luchtstroom
7.0
Design
7.0
Onderhoud
7.5
PROS
  • Gemiddelde luchtstroom
  • Timer
  • Afstandsbediening
CONS
  • Lage maximale luchstroom
  • Prijsklasse: Midden
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score