Domo DO8131

€42,99

Best deal at: fonq.nlfonq.nl
Naar laagste prijs

Gedaan met afzien op warme zomerdagen en –nachten! Met deze Domo DO8131 verkoel je razendsnel je woonkamer, slaapkamer of kantoor. De DO8131 kan maar liefst 2700 m³ lucht verplaatsen per uur en is hiermee één van de meest krachtige vloerventilatoren. De ventilatorkorf is handmatig verstelbaar tot maximaal 120°, zodat de ventilator precies de richting uitblaast die jij wil. Naast de uitstand zitten er op het toestel 3 snelheidsstanden die manueel wisselbaar zijn naargelang de situatie en warmte.

Wat zegt de consument

Qua prestaties kan je niet zeggen dat deze ventilator van Domo tekort komt maar hij maakt helaas wel een pak lawaai. Als je hem op de hoogste stand zet hoor je hem tot op een verdieping hoger of lager. De hoogste stand is met andere woorden niet zo aangenaam maar eigenlijk heb je die ook helemaal niet nodig aangezien hij op de laagste stand zelfs een ruimte van 60 m² koel houdt. Hij heeft een vrij simpele uitstraling die bestaat uit een zilvermetalen ventilatorkorf, zwarte schroef en zwarte pootjes.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Consumentenbond: 3/5 uit 1 reviews
 • bol.com: 4.4/5 uit 18 reviews
 • mediamarkt.nl: 4/5 uit 1 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

84/100: De Domo DO8131 is een krachtige vloerventilator met een motor van 65 watt die maar liefst 2700m³ lucht per uur kan verplaatsen. Naast dan uitstand heeft hij drie verschillende snelheidsstanden die naargelang de oppervlakte van de ruimte en de hitte meer of minder geschikt zijn. In kleine ruimtes kan de luchtstroom in de hogere standen vrij hard aankomen, wat niet altijd even aangenaam is. Voor grotere ruimtes is stand 3 en zeker stand 2 ideaal, hoewel de ventilator dan ook luidruchtiger is. Het gemiddelde decibelniveau voor vloerventilatoren bedraagt 57 decibel. Deze Domo DO8131 produceert 62 decibel geluid.

Design

70/100: De Domo DO8131 heeft uiterlijk weinig bijzondere kenmerken maar is zeker ook geen storend element in het interieur. De vloerventilator bestaat uit een metaalkleurige ventilatorkorf met zwarte ventilatorenbladen en een zwarte voet. Over moderne functionaliteiten als speciale modi of een afstandsbediening beschikt deze ventilator niet.

Onderhoud

75/100: De ventilatorbladen van de Domo DO8131 zijn zwart waardoor je stof nog beter ziet liggen op de ventilatorbladen. Je kan dit een nadeel vinden, maar anderzijds kan het ook een stimulans zijn om de ventilatorbladen regelmatiger schoon te maken. Want een goed onderhoud is net zoals bij andere ventilators onontbeerlijk! De Domo DO8131 weegt 4.6 kg en heeft een diameter van 40 centimeter.

Specificaties via domo-elektro.be:

 • Vermogen: 65 Watt
 • Gewicht: 4.6 kg
 • Geluidsniveau: 62 dB
 • Diameter: 40 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

Prijs kwaliteit is de Domo DO8131 een interessante aankoop. Het enige dat misschien wat tegenvalt is het ontwerp dat eerder saai of gewoontjes is. Bij het ontwerp van dit toestel lag de focus duidelijk op het leveren van goede prestaties en een krachtige luchtstoom en daar is zeker aan voldaan. In kleine ruimtes kan de lucht in de hogere standen zelfs vrij hard aankomen, dus concluderen we dat de Domo DO8131 eerder geschikt is voor middelgrote tot grote ruimtes.

7.6 Total Score

Luchtstroom
8.4
Design
7.0
Onderhoud
7.5
PROS
 • Krachtige luchtstroom
 • Doet zijn werk uitstekend
 • Goedkoop
CONS
 • Simpel ontwerp
 • Geen afstandsbediening
 • Luid
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score