Domo DO8127

84.00

7.2
Expert ScoreRead review
Category:

De Domo DO8127 is het grotere boertje van de DO8126 en dat zie je ook aan veel van de specificaties – behalve vermogen, waarin de DO8127 wat slechter presteert dan de DO8126. De ventilator heeft een prachtige combinatie van zwart en zilver als design. Veel mensen worden ‘hot’ genoemd in deze dag en veel van die mensen vinden dat ook echt geweldig – als het gaat om uiterlijk, en niet omdat het ook letterlijk heet is. Om dit te verhelpen, heb je verkoeling nodig. En wat beter voor verkoeling dan de DO8127? Een ventilator met 3 verschillende snelheden en 4 verschillende standen die veelzijdigheid bieden. Door het slanke ontwerp kan hij overal staan en hij zal ook totaal niet mis staan omdat het een ventilator is met een prachtig design. De langwerpige ventilator zuigt de omringende lucht in en spuwt het daarna weer uit. Reinigen is makkelijk omdat er niks aan de buitenkant zit zoals bladen en door het gebrek aan bladen of andere uitstekels is het een stuk veiliger voor kinderen.

De DO8127 heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van ongeveer 180°. De meeste ventilatoren hebben een draaiing van 180°. Een oscillatie functie zorgt voor een goede luchtverdeling in een kamer, door oscilleren wordt de warme of frisse lucht verspreid door de kamer. De functie zorgt ervoor dat de bladen van een ventilator voortdurend van rechts naar links bewegen als de ventilator aan staat, wat de lucht beter verspreid. Als dit oscilleren niet gebeurt, blijft de frisse lucht vaak op maar op een paar specifieke plekken. De DO8127 heeft een andere werking. In plaats van dat er bladen worden geroteerd, wordt het mechanisme geroteerd om zo verschillende plekken in de kamer te verkoelen. De DO8127 oscilleert verticaal en horizontaal.

De DO8127 kan ingesteld en aangedaan worden via de afstandsbediening die standaard wordt geleverd. Hiermee zit je ook de timerfunctie aan.
Ook wordt de ventilator standaard geleverd met een timerfunctie die makkelijk in te stellen is op de display. Met deze functie kan je instellen na hoe lang de ventilator uit gaat.

De ventilator in het algemeen

De DO8127 heeft 3 snelheden waarop de ventilator draait. Elke stand zorgt voor meer snelheid van de ventilator en dus ook meer lucht, omdat met meer snelheid meer lucht wordt verplaatst.
Maar, dit zorgt ook voor meer geluidsoverlast. Weinig mensen klagen over het geluid van de ventilator, wat altijd een goed teken is! Op de laagste stand valt het geluid erg mee en op hogere standen vinden mensen het vaak nog steeds makkelijk uit te houden. De ventilator heeft een geluidsniveau van gemiddeld 59 dB(A).

De DO8127 heeft 4 functionerings standen. Elke stand zorgt ervoor dat de ventilator anders werkt. Bij de DO8127 zijn deze functioneringsstanden normaal, natuurlijk, kindermodus en slaapmodus.

Verdere informatie

De DO8127 heeft een vermogen van 45 Watt. Dit vermogen heeft dan weer invloed op snelheid en functioneren van de ventilator. Hoe hoger, hoe meer kracht – maar ook hoe meer de ventilator qua elektriciteit verbruikt.

Als voorbeeld: een ventilator van 50 Watt verplaatst meer lucht dan een ventilator van 30 Watt. Hoewel er altijd een vraag blijft hoe hoog het rendement is van de ventilator, ofwel hoeveel van het vermogen daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit verschil in rendement is echter minuscuul per fabrikant. 45 Watt is een vrij gering elektriciteitsgebruik.

De DO8127 weegt 5.1 kg en is dus licht om op te tillen en rond het huis te vervoeren. De ventilator installeren en verplaatsen wordt dus geen groot probleem!

Conclusie

De DO8127 is een goede ventilator met een mooie oscillatiefunctie die grote delen van de kamer zal verkoelen. Het vermogen is niet zeer hoog maar het is wel respectabel genoeg om te helpen met de hitte. De DO8127 krijgt soms wel een paar opmerkingen over de korte lengte van het snoer en het gebrek van een opbergvakje voor de afstandsbediening wat toch wel erg jammer is. Al bij al is het een goede aankoop volgens ons!

7.2
Luchtstroom
6.7
Design
7.5
Onderhoud
7.5
+ Positives:
  • Fraai ontwerp
  • Afstandsbediening
- Negatives:
  • Prijs
  • Scoort laag op luchtstroom
  • Geen stille ventilator

Specification: Domo DO8127

Merk

Domo

Vermogen

45 Watt

Gewicht

5.1 kg

Snoer

Niet bekend

Geluidsniveau

59 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Ja

Aantal instellingen

4

Prijs per Watt

2

Design

65

Onderhoud

65

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Domo DO8127”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *