goedkoopste
Domo DO8126

Domo DO8126

€45,00 €64,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Domo DO8126 - Torenventilator - Zwart - €45,00
Price history
×
Price history for Domo DO8126 - Torenventilator - Zwart
Latest updates:
 • €45,00 - mei 30, 2023
 • €40,95 - mei 23, 2023
 • €45,00 - mei 7, 2023
Since: mei 7, 2023
 • Highest Price: €45,00 - mei 7, 2023
 • Lowest Price: €40,95 - mei 23, 2023

De Domo DO8126 is een goedkope torenventilator van goede kwaliteit met een prachtige kleurencombinatie van zilver en zwart. Als het te heet wordt onder je voeten (en in de lucht, en eigenlijk gewoon overal) dan is de DO8126 een prachtig alternatief voor een bak koud water over je zelf heen gooien – want deze torenventilator geeft je zeker weten wat verkoeling! De langwerpige ventilator zuigt de omringende lucht in en spuwt het daarna meteen weer op hoge snelheid er uit. Reinigen is makkelijk omdat er niks aan de buitenkant zit zoals bladen en door het gebrek aan bladen of andere uitstekels is het een stuk veiliger voor kinderen.

De Domo DO8126 heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van ongeveer 70°. De meeste ventilatoren hebben juist een draaiing van 180°. Een oscillatie functie zorgt voor een goede luchtverdeling in een kamer, door oscilleren wordt de warme of frisse lucht verspreid door de kamer. De functie zorgt ervoor dat de bladen van een ventilator voortdurend van rechts naar links bewegen als de ventilator aan staat, wat de lucht beter verspreid. Als dit oscilleren niet gebeurt, blijft de frisse lucht vaak op maar op een paar specifieke plekken. De DO8126 heeft een andere werking. In plaats van dat er bladen worden geroteerd, wordt het mechanisme geroteerd om zo verschillende plekken in de kamer te verkoelen.

De DO8126 komt met een afstandsbediening die standaard met de ventilator wordt geleverd.
Ook wordt de ventilator standaard geleverd met een timerfunctie die makkelijk in te stellen is op de afstandsbediening. Met deze functie kan je instellen na hoe lang de ventilator uit gaat.

De ventilator in het algemeen

De DO8126 heeft 3 snelheden waarop de ventilator draait. Elke stand zorgt voor meer snelheid van de ventilator en dus ook meer lucht, omdat met meer snelheid meer lucht wordt verplaatst.
Maar, dit zorgt ook voor meer geluidsoverlast. Sommige mensen ondervinden dat de DO8126 wel luid kan zijn soms, vooral als je probeert wat welverdiende nachtrust te krijgen. Op de laagste stand valt het reuze mee maar op hogere standen ergeren sommige mensen zich er wel aan, dus hou hier rekening mee als u voor deze ventilator kijkt. De ventilator heeft een geluidsniveau van gemiddeld 49 dB(A).

De DO8126 heeft 3 functionerings standen. Elke stand zorgt ervoor dat de ventilator anders werkt. Bij de DO8126 zijn de verschillende standen natuurlijk, normaal en slaapmodus.

Verdere informatie

De DO8126 heeft een vermogen van 50 Watt. Dit vermogen heeft dan weer invloed op snelheid en functioneren van de ventilator. Hoe hoger, hoe meer kracht – maar ook hoe meer de ventilator qua elektriciteit verbruikt.

Als voorbeeld: een ventilator van 50 Watt verplaatst meer lucht dan een ventilator van 30 Watt. Hoewel er altijd een vraag blijft hoe hoog het rendement is van de ventilator, ofwel hoeveel van het vermogen daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit verschil in rendement is echter minuscuul per fabrikant. 50 Watt is een vrij gering elektriciteitsgebruik.

De DO8126 weegt 3.6 kg en is dus zeer licht om op te tillen en rond het huis te vervoeren. De ventilator installeren en verplaatsen wordt dus geen groot probleem!

De ventilator heeft een snoer van 183 cm en heeft dus redelijk ver bereik. Het snoer is makkelijk op te bergen.

Conclusie

De DO8126 is een goedkope maar krachtige ventilator die door zijn torenmodel erg weinig plaats inneemt. De ventilator is geschikt voor in de woonkamer of kantoor vanwege zijn ontwerp en vormgeving – minder goed in de slaapkamer omdat veel mensen het geluid storend kunnen vinden. Op de laagste stand is er een koel en lekker briesje en is hij erg zacht maar op de hoogste stand krijg je echt veel wind maar maakt de ventilator ook zeer veel geluid. Het is makkelijk te reinigen en er zijn geen bewegende deeltjes aan de oppervlakte die letsel zouden kunnen veroorzaken.

8 Total Score
1 reviews

8Expert Score
Luchtstroom
8.9
Design
7.5
Onderhoud
7.5
8User's score
Luchtstroom
7
Design
9
Onderhoud
8
PROS
 • Als beste uit onze test gekomen
 • Goede luchtstroom
 • Prijsklasse: Laag
CONS
 • Luider dan #1
 • Mist moderne functionaliteit
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
 1. 4
  Luchtstroom
  70
  Design
  90
  Onderhoud
  80

  De reden dat ik er vandaag gelijk twee gekocht heb is de merknaam DOMO en het esthetische aspect zoals vermeld onder ‘pro’s’ (en korting bij Hubo). De reden dat ik ze vandaag ook nog geretourneerd heb: het enerverend geluid dat ze maken…(de beschrijving “Natural Breeze Mode” op de verpakking slaat nergens op!). Niet kopen als je van je nachtrust houdt dus.

  + PROS: Ziet er mooi uit en doet wat een ventilator moet doen: verkoeling brengen (of minstens toch lucht verplaatsen).
  - CONS: De reden dat ik er vandaag twee gekocht heb is de merknaam DOMO en het esthetische aspect zoals vermeld onder 'pro's'. De reden dat ik ze vandaag ook nog geretourneerd heb: het enerverend geluid dat ze maken...
  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score