Domo DO8123

€73,00 €104,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Domo DO8123 - Torenventilator - €73,00
Price history
×
Price history for Domo DO8123 - Torenventilator
Latest updates:
 • €73,00 - juni 2, 2023
 • €59,99 - mei 11, 2023
Since: mei 11, 2023
 • Highest Price: €73,00 - juni 2, 2023
 • Lowest Price: €59,99 - mei 11, 2023

De Domo DO8123 is het oudere broertje vergeleken met de DO8127 en DO8126 die ook op onze website staan, maar het presteert zeker niet slecht als een ventilator vergeleken met de net wat jongere modellen. De ventilator heeft een prachtige combinatie van zwart en zilver als design. Als je kan zweren dat je langzaamaan smelt door de hitte, dan is deze ventilator een geweldig alternatief voor geleidelijk aan een plasje gesmolten mens te zijn omdat het prachtige verkoeling geeft met 3 verschillende snelheden en 3 verschillende standen die veelzijdigheid bieden. Door het slanke ontwerp kan hij overal staan en hij zal ook totaal niet mis staan omdat het een ventilator is met een prachtig design. De langwerpige ventilator zuigt de omringende lucht in en spuwt het daarna weer uit. Reinigen is makkelijk omdat er niks aan de buitenkant zit zoals bladen en door het gebrek aan bladen of andere uitstekels is het een stuk veiliger voor kinderen.

De DO8123 heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van ongeveer 90°. De meeste ventilatoren hebben een draaiing van 180°. Een oscillatie functie zorgt voor een goede luchtverdeling in een kamer, door oscilleren wordt de warme of frisse lucht verspreid door de kamer. De functie zorgt ervoor dat de bladen van een ventilator voortdurend van rechts naar links bewegen als de ventilator aan staat, wat de lucht beter verspreid. Als dit oscilleren niet gebeurt, blijft de frisse lucht vaak op maar op een paar specifieke plekken. De DO8123 heeft een andere werking. In plaats van dat er bladen worden geroteerd, wordt het mechanisme geroteerd om zo verschillende plekken in de kamer te verkoelen.

De DO8123 kan ingesteld en aangedaan worden via de afstandsbediening die standaard wordt geleverd. Hiermee zit je ook de timerfunctie aan.
Ook wordt de ventilator standaard geleverd met een timerfunctie die makkelijk in te stellen is op de display. Met deze functie kan je instellen na hoe lang de ventilator uit gaat.

De ventilator in het algemeen

De DO8123 heeft 3 snelheden waarop de ventilator draait. Elke stand zorgt voor meer snelheid van de ventilator en dus ook meer lucht, omdat met meer snelheid meer lucht wordt verplaatst.
Maar, dit zorgt ook voor meer geluidsoverlast. Weinig mensen klagen over het geluid van de ventilator, wat altijd een goed teken is! Op de laagste stand valt het geluid erg mee en op hogere standen vinden mensen het vaak nog steeds makkelijk uit te houden. De ventilator heeft een geluidsniveau van gemiddeld 50 dB(A).

De DO8123 heeft 3 functionerings standen. Elke stand zorgt ervoor dat de ventilator anders werkt. Bij de DO8123 zijn deze functioneringsstanden normaal, natuurlijk en slaapmodus

Verdere informatie

De DO8123 heeft een vermogen van 45 Watt. Dit vermogen heeft dan weer invloed op snelheid en functioneren van de ventilator. Hoe hoger, hoe meer kracht – maar ook hoe meer de ventilator qua elektriciteit verbruikt.

Als voorbeeld: een ventilator van 50 Watt verplaatst meer lucht dan een ventilator van 30 Watt. Hoewel er altijd een vraag blijft hoe hoog het rendement is van de ventilator, ofwel hoeveel van het vermogen daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit verschil in rendement is echter minuscuul per fabrikant. 45 Watt is een vrij gering elektriciteitsgebruik.

De DO8123 weegt 4.5 kg en is dus licht om op te tillen en rond het huis te vervoeren. De ventilator installeren en verplaatsen wordt dus geen groot probleem!

Conclusie

De DO8123 is goede ventilator met een mooi, zwart-zilveren en strak design. Het vermogen is niet super hoog maar het is zeker weten respectabel genoeg om te helpen met de hitte. De DO8123 heeft wel soms problemen met een onstabiele voeting. En omdat het zo onstabiel is, maakt draaien hem nog onstabieler – wat wel een beetje gevaarlijk kan zijn. Als hij niet draait is de onstabiliteit niet super erg te merken. Maar, veel andere mensen hebben juist geen problemen ondervonden en vinden dit een geweldige ventilator voor een relatief goedkope prijs.

7.5 Total Score
2 reviews

7.5Expert Score
Luchtstroom
7.9
Design
7
Onderhoud
7.5
7User's score
Luchtstroom
3
Design
9
Onderhoud
9
PROS
 • Beter dan de DO8126 voor grotere ruimtes
 • Hoger gemeten luchtstroom dan DO8126
CONS
 • Duurder dan DO8123
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
 1. 3.5
  Luchtstroom
  30
  Design
  90
  Onderhoud
  90

  Was toch aardig teleurgesteld in de luchtstroom. Helemaal in de warme zomerdagen!

  - CONS: Niet krachtig genoeg!
  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score