DeLonghi Mobiele Airco PAC EX100 Silent

€804,70 €849,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: De'Longhi Pinguino PAC EX100 - Mobiele Airco - €804,70

De’Longhi zien we vaker terug in onze test. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie op het gebied van huishoudelijke apparaten. We zijn erg benieuwd naar dit model, en niet op zijn minst vanwege de veelbelovende naam van dit model. Deze mobiele airco heeft ‘silent’ in zijn naam staan, en dat is een markt van vrij luide apparaten een interessant gegeven.

Het apparaat

Dit apparaat van DeLonghi is een mobiele airco die zich bevindt in het wat hogere segment. Naast de naam, zorgt de prijs ervoor dat je benieuwd kan zijn naar de kwalificaties van dit model. Het is geschikt om een ruimte te koelen tot zo’n 28 vierkante meter. Niet een bijzonder grote ruimte. Het apparaat heeft geen verwarmingsfunctie, en dus puur bedoeld om mee te koelen.

Ons oordeel

We beoordelen mobiele airco’s in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een belangrijke plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs-kwaliteitsverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (9.0/10)

Functies:

Met dit model heb je verschillende functies in een. Naast dat dit model kan koelen, kan dit model ook ventileren. Ook heeft dit model een nachtmodus.

App

Het model is niet te bedienen met een app, maar de bijgeleverde afstandsbediening maakt bediening eenvoudig.

Overig

Bij dit model krijg je een raam afdichtings kit meegeleverd. Dat is dus een pluspunt.

Design (7.5/10)

Met 30 kilo is dit model aan de zware kant, als je dit verhoudingsgewijs afzet tegen de te koelen oppervlakte. Het model is net als veel andere mobiele airco’s volledig wit, maar heeft wel een distinctieve grijze band over het oppervlakte lopen. Rechts boven op het apparaat bevindt zich een simpel bedieningsschema.

Prestaties (9.5/10)

Oppervlakte

28 vierkante meter is niet een bijzonder grote ruimte die dit apparaat kan koelen, maar het apparaat kan dit wel vrij krachtig doen, met een luchtverplaatsing van 350 kubieke meter per uur.

Koelvermogen

Dit model heeft een koelvermogen van 10000 BTU, een prima score, helemaal afgezet tegen het vermogen dat dit model gebruikt om dit te bereiken: slechts 700 Watt.

Geluid

Dit model heeft ‘silent’ in zijn naam, en het apparaat is dan ook zeker stiller dan andere apparaten in gewone modi. Wel moet gezegd worden dat als je het apparaat maximaal gebruikt, het nog steeds zo’n 65 dB aan geluid produceert.

Energielabel

Dit apparaat behoort tot de meest energiezuinige apparaten die we hebben getest, en het heeft dan ook energielabel A++. Dat is erg indrukwekkend.

Specificaties via delonghi.nl:

  • 28m2 koeling oppervlak
  • BTU: 10000

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 9.0/10
  • Design: 7.5/10
  • Prestaties: 9.5/10

Ons eindoordeel

8.6/10 – Dit apparaat behoort tot de beste mobiele airco’s die we getest hebben. Dit komt onder anderen door de bijzonder energiezuinige werking, wat het apparaat het energielabel A++ op heeft geleverd. Daarnaast kan dit apparaat in bepaalde standen stiller werken dan andere apparaten. Je betaalt voor dit model wel de hoofdprijs, maar dan heb je een bijzonder functioneel model airco.

8.7 Total Score

Functionaliteit
9.0
Design
7.5
Prestaties
9.5
PROS
  • Energiezuinig
  • In sommige standen stil
CONS
  • Prijzig
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled