Compacte PR-135UV luchtreiniger

€139,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Compacte UV luchtreiniger / luchtververser met ionisator - €139,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Bij het zien van de eerste specificaties en foto’s van dit model luchtreiniger waren we gelijk benieuwd en enthousiast. Zoals u weer zijn luchtreinigers nogal prijzige apparaten, en dit model beloofd reiniging voor tot wel 40 vierkante meter tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Dit is één van de weinige modellen in onze test die gebruik maakt van een UV lamp om te reinigen, een manier die door andere fabrikanten amper tot nooit gebruikt wordt. We zijn dan ook erg benieuwd hoe dit model van Progenion uit onze test komt. Als alles wat dit bedrijf beloofd ook daadwerkelijk wordt geleverd, is dit vrij revolutionair ontwerp. Onze verwachtingen voor de test waren dan ook hoog gespannen.

Het apparaat

Progenion is een bedrijf dat meerdere producten maakt met betrekking tot de luchtkwaliteit: luchtbevochtiging apparaten, airconditioners, ventilators, en dus ook luchtreinigers. Het apparaat maakt gebruik van elektrostatische filters. Een prima idee, en blijkbaar een kostentechnisch interessante oplossing, want de prijs van dit apparaat is vrij laag. Het bedrijf claimt dat het gebruik maakt van vier verschillende reinigingstechnieken, die zullen we later toelichten.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (6.5/10)

Filters

Deze luchtreiniger maakt gebruik van een aantal verschillende filters, waarvan we de elektrostatische verzamelstaaf nog niet eerder in onze testen zijn tegengekomen, we kunnen we werking hiervan ook niet garanderen. Het claimt ook dat de apparaat geurtjes kan tegengaan door een actieve koolstoffilter. Dit is ten dele waar. Wil een apparaat echt geurtjes tegengaan, dan is een speciale geurfilter noodzakelijk. De reiniging met UV licht zou in potentie goed kunnen werken, en de ionisatiefunctie op het apparaat ook. Een krachtige, functionele HEPA filter ontbreekt, dit verklaart ook de lage prijs van het apparaat.

App

Dit model beschikt niet over een applicatie.

Overig

Dit model heeft slechts twee standen. Een normale stand, en een nachtmodus.

Design (6.5/10)

Dit model ziet er apart uit, het valt direct op. We zijn er niet helemaal uit of we dit apparaat stijlvol vinden of niet, maar er is in ieder geval een poging gedaan een distinctief ontwerp te maken. De uv lamp is een interessant onderdeel van het ontwerp. Deze is namelijk niet alleen voor het uiterlijk van deze luchtreiniger, maar ook nog eens functioneel.

Prestaties (5.9/10)

Oppervlakte

Dit apparaat claimt 40 vierkante meter te kunnen reinigen, maar wij vermoeden dat dit minder zal zijn. Door het ontbreken van een krachtige filter wordt het lastig deze beloftes in praktijk te brengen. Daarnaast wordt er niet gecommuniceerd over de CADR, de Clean Air Delivery Rate.

Geluid

30 dB aan geluid is niet zoveel, dit zal niet opvallen.

Specificaties via progenion.nl:

 • 40m2 reiniging oppervlak
 • Vier verschillende reinigingstechnieken.

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 6.5/10
 • Design: 6.5/10
 • Prestaties: 5.9/10

Ons eindoordeel

6.3/10 – We zijn niet bijzonder enthousiast over deze luchtreiniger. Het model is uitgerust met een aantal verschillende filters, maar een echte goede, krachtige HEPA filter ontbreekt. Dat is een gemis voor de functionaliteit en prestaties van dit model. Hoe graag we de beweringen ook willen geloven, we hebben we niet veel vertrouwen in dat dit model 40 vierkante meter krachtig kan reinigen. Als dit al het geval is, dan vermoeden we dat dit erg langzaam zal gaan. Het is wel een goede poging om een luchtreiniger goedkoper aan te bieden, met interessante reinigingstechnieken.

6.3 Total Score

Functionaliteit
6.5
Design
6.5
Prestaties
5.9
PROS
 • UV filter en ionisator
 • Niet duur
CONS
 • Geen app
 • Geen HEPA filter
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled