Clean Air Optima CA-509D

€359,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Clean Air Optima CA-509D - Luchtreiniger - €359,00
Price history
×
Price history for Clean Air Optima CA-509D - Luchtreiniger
Latest updates:
  • €359,00 - september 21, 2020
  • €357,95 - september 13, 2020
Since: september 13, 2020
  • Highest Price: €359,00 - september 21, 2020
  • Lowest Price: €357,95 - september 13, 2020
Geschikt voor:
  • Allergie of hooikoorts JA
  • Astma JA
  • Luchtverontreiniging JA
  • Geur (keuken) NEE
Dit model van Clean air kan tot wel 90 vierkante meter schoonmaken, en dat is een behoorlijke ruimte. We zien vaak in onze testen dat deze luchtreinigers dan ook erg prijzig zijn. Dat is voor dit model van Clean Air niet het geval, voor een grotere ruimte is deze relatief laag geprijsd. Het maakt dit model direct interessant voor een grotere groep gebruikers. We zijn dan ook erg benieuwd hoe dit model het er vanaf brengt in de test.

Het apparaat

Clean Air is een bedrijf dat verschillende soorten apparaten produceert ten behoeve van de verbetering van de luchtkwaliteit. Dit model is daar een voorbeeld van. Het lijkt een compleet model te zijn dat door zijn uiterlijk niet bijzonder veel zal opvallen. Mensen die veel in een grote ruimte zijn en luchtweg klachten of een allergie hebben zullen dit model mogelijk interessant vinden.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (8.5/10)

Filters

Dit model maakt naast een HEPA filter ook gebruik van UV-reiniging, ionisatie, een voorfilter een een actieve koolstoffilter. Dit is een zeer ruime combinatie aan filters die in verschillende omstandigheden met verschillende deeltjes in de lucht steeds effectief kan zijn.

App

Helaas kan dit model niet bediend worden met een app.

Overig

Dit model heeft geen pollenprogramma, maar gaat met de combinatie aan filters überhaupt pollen al te lijf. Een nachtstand zit wel op dit apparaat.

Design (7.0/10)

Dit model is een luchtreiniger zoals we die wel vaker zien in onze test, een groot wit kunststof object. Dit model is echter rustig ontworpen en zal bij plaatsing tegen een muur niet zo erg opvallen. Aan de voorkant van het apparaat vind je een display met informatie over de luchtkwaliteit.

Prestaties (7.0/10)

Oppervlakte

Dit apparaat kan reinigen tot en met 90 vierkante meter, een prima score in onze test. Daarnaast kijken we naar de CADR, de Clean Air Delivery Rate. Die is voor dit model 374 kubieke meter per uur.

Geluid

Dit model is op zijn stilst 25 dB, een prima score.

Specificaties via aeg.nl:

  • 90 m2 reiniging oppervlak
  • CADR: 364 m3

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 8.5/10
  • Design: 7.0/10
  • Prestaties: 7.0/10

Ons eindoordeel

7.5/10 – Dit model zou geschikt kunnen zijn voor een hoop mensen, omdat deze, naast dat het een grote ruimte kan schoonmaken, een goede functionaliteit biedt met een aantal verschillende filters. De prijs/kwaliteitverhouding is ook zeer goed. Een app ontbreekt helaas wel.

7.5 Total Score

Functionaliteit
8.5
Design
7.0
Prestaties
7.0
PROS
  • Verschillende filters
  • Prijs/kwaliteit
CONS
  • Geen app
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled