Clean Air Luchtreiniger Design Plasma ionisator CA-267

€59,00

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Clean Air Luchtreiniger Design Plasma ionisator CA-267 - €59,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts NEE
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
De meeste luchtreinigers in onze test lijken op elkaar, maar deze luchtreiniger ziet er direct anders uit, en is ook een heel stuk goedkoper dan andere modellen. We zijn dan ook benieuwd naar de prestaties van dit model, want een goedkoper alternatief voor de doorgaans dure luchtreinigers is altijd welkom. Met een maximale reinigingsoppervlakte van 16 vierkante meter kan dit model niet bepaald grote ruimtes aan, maar dat zou zijn lage prijs kunnen verklaren.

Het apparaat

Dit apparaat is van het bedrijf Clean Air, dat verschillende producten op de markt brengt die de lucht in je (persoonlijke) omgeving moeten kunnen reinigen. De CA-267 is één van die producten, en dit model richt zich op het reinigen van kleinere ruimtes. Het voordeel van het reinigen van een kleinere ruimte is, dat je niet altijd een filter nodig hebt om de ruimte schoon te krijgen: een ionisator, wat dit model is, werkt in een kleinere ruimte effectief.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (5.5/10)

Filters

Dit model maakt gebruik van andere filters dan gangbare luchtreinigers. Een combinatie van een ionisator, een elektrostatisch filter en plasmatechnologie. Niet over als deze verschillende technieken zijn we even enthousiast, want niet van al deze technieken is onomstotelijk bewezen effectief te zijn.

App

Dit apparaat heeft geen applicatie, maar in een kleine ruimte ben je waarschijnlijk altijd dicht bij het apparaat in de buurt.

Overig

Dit apparaat heeft geen bijzondere standen zoals een pollenprogramma of een nachtstand.

Design (6.0/10)

De poging tot het maken van een goedkope, kleine luchtreiniger voor bijvoorbeeld studenten is een goede. Het apparaat is makkelijk te verplaatsen en kan in kleine ruimtes de lucht (wat) schoner maken. Het ontwerp is relatief klein, en ziet er opvallend uit. Op het eerste gezicht lijkt dit apparaat op een stofzuiger. Wat wel onhandig is, is dat de snoerlengte maar 1 meter bedraagt. Dit maakt het lastiger om het apparaat zonder verlengsnoer ergens in je kamer te plaatsen.

Prestaties (5.0/10)

Oppervlakte

Dit apparaat reinigt tot zo’n 16 vierkante meter. Op zich een prima afmeting, maar dit gegeven is nogal arbitrair. Dit apparaat beschikt namelijk niet over een luchtkwaliteitsensor. Over de CADR worden door het bedrijf geen uitspraken gedaan, de prestaties zullen dus wellicht per persoon verschillen (afhankelijk van welk soort stofdeeltje je het meeste last hebt).

Geluid

Het ontbreken van een filter en andere functionaliteit maakt dit apparaat wel heel erg stil. Het apparaat meet 1 dB aan geluid, en dat is vrijwel gelijk aan geen geluid. Erg indrukwekkend, maar inherent aan het ontwerp, en niet zo functioneel.

Specificaties via philips.nl:

 • 16m2 reiniging oppervlak
 • Ionisatie, elektrostatisch filter en plasmatechnologie

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 5.5/10
 • Design: 6.0/10
 • Prestaties: 5.0/10

Ons eindoordeel

5.5/10 –
Een goedkope luchtreiniger die reinigt zonder de veelgebruikte HEPA filter. Deze methodes die dit apparaat gebruikt, zullen allicht wat bijdragen aan de luchtkwaliteit, maar zijn (m.u.v. ionisatie) niet bewezen enorm krachtig te zijn. Dit hoeft niet uit te maken: heb je een kleine kamer en wil je toch iets aan de luchtkwaliteit doen? Dan ben je voor een paar tientjes klaar, en in vergelijking met andere luchtreinigers is dat op zich al een hele prestatie.

5.5 Total Score

Functionaliteit
5.5
Design
6.0
Prestaties
5.0
PROS
 • Goedkoop
 • Makkelijk mee te nemen
CONS
 • Niet erg krachtig
 • Kort snoer (1 meter)
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score