Bestron DFT430

65.00

7.3
Expert ScoreRead review

De Bestron DFT430 is een goedkope, goed uitziende torenventilator van goede kwaliteit. De ventilator heeft een kleurencombinatie van wit en zwart. Wanneer het voelt alsof je door de Sahara loopt maar eigenlijk gewoon in je huis zit, dan is de DFT430 erg handig omdat het een koele wind kan laten stromen door je huis. Door de lage prijs en de hoge kwaliteit is het een uitstekende investering voor de hete zomertijd. De langwerpige ventilator zuigt de omringende lucht in en spuwt het daarna meteen weer op hoge snelheid er uit. Reinigen is makkelijk omdat er niks aan de buitenkant zit zoals bladen en door het gebrek aan bladen of andere uitstekels is het een stuk veiliger voor kinderen.

De DFT430 heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van ongeveer 65°. De meeste ventilatoren hebben juist een draaiing van 180°. Een oscillatie functie zorgt voor een goede luchtverdeling in een kamer, door oscilleren wordt de warme of frisse lucht verspreid door de kamer. De functie zorgt ervoor dat de bladen van een ventilator voortdurend van rechts naar links bewegen als de ventilator aan staat, wat de lucht beter verspreid. Als dit oscilleren niet gebeurt, blijft de frisse lucht vaak op maar op een paar specifieke plekken. De DFT430 heeft een andere werking. In plaats van dat er bladen worden geroteerd, wordt het mechanisme geroteerd om zo verschillende plekken in de kamer te verkoelen.

De DFT430 komt niet met een afstandsbediening maar snelheden, standen etc. worden ingesteld via schakelaren op de top van de ventilator.
Ook wordt de ventilator standaard geleverd met een timerfunctie die makkelijk in te stellen is op de display. Met deze functie kan je instellen na hoe lang de ventilator uit gaat.

De ventilator in het algemeen

De DFT430 heeft 3 snelheden waarop de ventilator draait. Elke stand zorgt voor meer snelheid van de ventilator en dus ook meer lucht, omdat met meer snelheid meer lucht wordt verplaatst.
Maar, dit zorgt ook voor meer geluidsoverlast. Weinig mensen klagen over het geluid van de ventilator, wat altijd een goed teken is! Op de laagste stand valt het geluid erg mee en op hogere standen vinden mensen het vaak nog steeds makkelijk ui te houden. De ventilator heeft een geluidsniveau van gemiddeld 59 dB(A).

De DFT430 heeft 3 functionerings standen. Elke stand zorgt ervoor dat de ventilator anders werkt. Op het eerste zicht lijkt het als of er maar 3 zijn, maar stand O is de off-functie.

Verdere informatie

De DFT430 heeft een vermogen van 50 Watt. Dit vermogen heeft dan weer invloed op snelheid en functioneren van de ventilator. Hoe hoger, hoe meer kracht – maar ook hoe meer de ventilator qua elektriciteit verbruikt.

Als voorbeeld: een ventilator van 50 Watt verplaatst meer lucht dan een ventilator van 30 Watt. Hoewel er altijd een vraag blijft hoe hoog het rendement is van de ventilator, ofwel hoeveel van het vermogen daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit verschil in rendement is echter minuscuul per fabrikant. 50 Watt is een vrij gering elektriciteitsgebruik.

De DFT430 weegt 3 kg en is dus licht om op te tillen en rond het huis te vervoeren. De ventilator installeren en verplaatsen wordt dus geen groot probleem!

De ventilator heeft een snoer van 170 cm, wat vrij lang is dus je hoeft niet te worstelen met het snoer.

Conclusie

De DFT430 is een goedkope en vrij handige ventilator die door zijn torenmodel weinig plaats inneemt. De ventilator, ook al is hij goedkoop, is geschikt voor grote ruimtes en kleine ruimtes en door het ontwerp zal niemand je raar aankijken als je deze ventilator in je kamer hebt staan want hij ziet er echt niet verkeerd uit! De ventilator heeft 3 standen en 3 snelheiden en je kan makkelijk wisselen tussen deze op de top van de ventilator. Het is makkelijk te reinigen en er zijn geen bewegende deeltjes aan de oppervlakte die letsel zouden kunnen veroorzaken.

7.3
Luchtstroom
7.4
Design
7.0
Onderhoud
7.5
+ Positives:
  • Gemiddelde vermogen
  • Geen bewegende delen
  • Gemakkelijk schoon te maken
- Negatives:
  • Geen afstandsbediening
  • Geluid

Specification: Bestron DFT430

Merk

Bestron

Vermogen

50 Watt

Gewicht

3 kg

Snoer

170 cm

Geluidsniveau

59 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Aantal instellingen

3

Prijs per Watt

1

Design

65

Onderhoud

65

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Bestron DFT430”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *