Bestron DFA40CO

Kwel jezelf niet langer tijdens de warme zomerdagen en investeer in een krachtige ventilator van Bestron. Deze DFA40CO vloerventilator heeft bovendien een unieke retro uitstraling dankzij zijn mooie koperkleur. De ventilator zelf is in de hoogte verstelbaar, zwenkbaar en beschikt over 3 snelheidsstanden. Zo bereik je precies die gevoelsbeleving die je zoekt. De korf heeft een diameter van 45 centimeter en de motor heeft een wattage van 50 watt om een grote en krachtige luchtstroom te genereren.

Wat zegt de consument

Zoek je een grote ventilator die snel en krachtig verkoeling geeft? Dan is deze koperkleurige Bestron een goede keuze. Hij staat erg stevig op de vloer of kast en ziet er heel mooi uit dankzij zijn retro design. Heel wat vloerventilatoren met dezelfde wattage zijn een pak duurder dus qua prijs kwaliteit zijn we er meer dan tevreden over.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • mediamarkt.nl: 3.5/10 uit 2 reviews
 • Bol.com:4.7/5 uit 333 reviews
 • FonQ.be: 5/5 uit 1 review

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

65/100: De Bestron DFA40CO beschikt over een motor met een wattage van 50 watt. Gemiddeld gezien is dit een wattage dat voldoende luchtstroom kan genereren om verkoeling te bieden aan middelgrote ruimtes. Naast de uitstand zitten er 3 snelheidsstanden op het toestel waardoor je naargelang de oppervlakte van de ruimte en de hitte dus voor een hogere of lagere kan stand kiezen. Een hogere stand betekent echter ook meer lawaai. In de hoogste stand produceert deze Bestron DFA40CO bijna 64 decibel geluid terwijl het gemiddelde voor vloerventilatoren op 57 decibel ligt. Stil is deze Bestron DFA40CO dus zeker niet.

Design

70/100: Hij heeft een uiterlijk dat opvalt, deze Bestron DFA40CO. Zijn koperkleurige behuizing zijn een verrijking voor het interieur en het toestel als geheel mag dus zeker gezien worden. De ventilatorkorf is verstelbaar en kantelbaar zodat je hem precies naar je zin kan instellen. Over een afstandsbediening beschikt deze Bestron DFA40CO niet, maar je bedient hem heel eenvoudig via het toestel zelf.

Onderhoud

75/100: Hoewel de Bestron DFA40CO met een diameter van 45 centimeter vrij groot is, weegt hij toch niet heel veel. Met een gewicht van 3,5 kg is de ventilator makkelijk verplaatsbaar voor als je hem bijvoorbeeld overdag in de woonkamer en ’s nachts in de slaapkamer wil gebruiken. Stof wegnemen kan je makkelijk doen met behulp van plumeau. Het onderhoud is heel belangrijk zodat het toestel goed blijft functioneren.

Specificaties via bestron.com:

 • Vermogen: 50 Watt
 • Gewicht: 3.5 kg
 • Geluidsniveau: 63.2 dB
 • Diameter: 45 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

Prijs kwaliteit is dit een goede ventilator en hij ziet er ook nog leuk uit met zijn koperkleur. De enige punten van kritiek die we kunnen aanhalen zijn is dat hij vrij groot is en ook vrij veel lawaai maakt in de hoogste stand. Gezien zijn geluidsniveau is hij dus misschien iets minder geschikt voor de slaapkamer. De Bestron DFA40CO is een grote vloerventilator en die hebben meer watt nodig. Hier komt de Bestron DFA40CO dus ook enigszins tekort.

7
Luchtstroom
6.5
Design
7.0
Onderhoud
7.5
+ Positives:
 • Praktisch
 • Doet zijn werk uitstekend
 • Goedkoop
- Negatives:
 • Simpel ontwerp
 • Geen afstandsbediening

Specification: Bestron DFA40CO

Vermogen

50 Watt

Gewicht

3.5 kg

Geluidsniveau

63.2 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Diameter

45

Prijs per watt

1

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Bestron DFA40CO”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *