Bestron DFA30

66.00

7.2
Expert ScoreRead review

Naast alle mooie aspecten van de zomer is er helaas ook de beklijvende hitte op warme zomerdagen en –nachten. Maar dankzij de Bestron DFA30 zijn die voorgoed voorbij want met deze vloerventilator verkoel je eender welke ruimte in een sneltempo. Deze vloerventilator verplaatst 100% meer lucht dan standaard ventilatoren en beschikt over krachtige aerodynamische ventilatorbladen die een krachtige luchtstroom genereren. De ventilatorkorf is bovendien kantelbaar, waardoor je de lucht precies in de richting van jouw keuze kan laten blazen.

Wat zegt de consument

Deze Bestron DFA30 wordt in 1 stuk geleverd en is dus meteen gebruiksklaar wanneer je hem uit de doos neemt. Plaatsje kiezen, stekker insteken en blazen maar. Hij is iets groter dan verwacht maar voldoet verder volledig aan de verwachtingen. Met stand 1 heb je eigenlijk al genoeg in een kleine ruimte. Met stand 2 en 3 voel je de wind van op een paar meter afstand maar dan maakt de motor ook iets meer lawaai. Een eyecatcher in je interieur is deze ventilator niet, maar hij is zeker ook geen storend object. Het belangrijkste is dat hij doet wat hij moet doen en dat is meer dan zeker het geval.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.nl: 9.1/10 uit 43 reviews
 • Consumentenbond: 4.1/5 uit 11 reviews
 • Bol.com: 4.7 uit 333 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

71/100: Met een vermogen van 55 watt kan je stellen dat dit een krachtige ventilator is. Als gebruiker kan je kiezen uit 3 ventilatorstanden, naast de uit knop. Gezien zijn hoge wattage en sterke luchtstroom kom je al heel ver met stand 1 en 2 en is er minder behoefte aan de maximale snelheidsstand. In deze stand is de luchtstroom namelijk heel erg krachtig en produceert de ventilator ook het meeste geluid. Het gemiddelde geluidsniveau voor vloerventilatoren bedraagt 57 decibel, deze Bestron DFA30 produceert 63.2 decibel geluid.

Design

70/100: Uitwendig heeft de Bestron DFA30 weinig bijzondere of opvallende kenmerken. Hij bestaat uit een metalen voet met antislipvoetjes plus een metalen korf, zonder meer. Toch is hij ook niet lelijk of storend in het interieur. Positief voor deze Bestron DFA30 is dat de ventilatorkorf over oscillatie beschikt en je hem dus een specifieke richting kan laten uitblazen. Over een afstandsbediening beschikt deze ventilator niet. Je bedient hem dus eenvoudigweg met behulp van de knoppen op de ventilator zelf.

Onderhoud

75/100: Met een gewicht van 3 kg is deze vloerventilator toch lekker mobiel en verplaats je hem makkelijk mee naar bijvoorbeeld de slaapkamer om ’s nachts ook verkoeling te bieden. De drie ventilatorbladen hebben een diameter van 35 centimeter, niet echt klein maar ook niet storend groot. Wanneer de ventilator aanstaat trekt hij lucht van achter het toestel aan waardoor er stofophoping ontstaat op de korf en ventilatorbladen. Maak de ventilator dus regelmatig schoon om een goede werking te kunnen blijven garanderen.

Specificaties via bestron.com:

 • Vermogen: 55 Watt
 • Gewicht: 3 kg
 • Geluidsniveau: 63.2 dB
 • Diameter: 35 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

Een Bestron DFA30 vloerventilator koop je al voor minder dan 70 euro. Gezien de prestaties die hij levert en het pluspunt van de kantelbare ventilatorkorf kunnen we dus concluderen dat dit prijs kwaliteit een interessante aankoop is. Qua uitstraling heeft hij weinig bijzonders, maar hij is licht, praktisch en doet wat hij moet doen, wat uiteindelijk toch het belangrijkste is.

7.2
Luchtstroom
7.1
Design
7.0
Onderhoud
7.5
+ Positives:
 • Praktisch
 • Doet zijn werk uitstekend
 • Goedkoop
- Negatives:
 • Simpel ontwerp
 • Geen afstandsbediening

Specification: Bestron DFA30

Vermogen

55 Watt

Gewicht

3 kg

Geluidsniveau

63.2 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Diameter

35

Prijs per watt

1

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Bestron DFA30”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *