Bestron AMA45Z

69.99

7.4
Expert ScoreRead review

Op zoek naar een ventilator voor de warme zomermaanden? De AMA45Z statiefventilator van Bestron is momenteel heel erg populair in Nederland en is vaak snel uitverkocht als de zon weer schijnt. De Bestron AMA45Z is een prima all-round ventilator die niet al te duur en te complex is. Deze ventilator scoort ook ruim goed in onze test en ook ons testpanel heeft hiermee een goede ervaring gehad.

De Bestron AMA45Z statiefventilator is een krachtig maar simpele ventilator die zijn werk prima doet. Deze ventilator van Bestron beschikt niet over veel moderne functionaliteit zoals een timer en is ook niet beschikbaar met afstandsbediening. Wel is Bestron AMA45Z in hoogte verstelbaar tot maximaal 102 cm. Hij kan ook aangepast worden in de verticale hoek.

De Bestron AMA45Z heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van ongeveer 75°. Een oscillatie functie zorgt voor een goede luchtverdeling in een kamer, door oscilleren wordt de warme of frisse lucht verspreid door de kamer. Dit bevorderd de verspreiding van energie en heeft tot gevolg dat de kamertemperatuur omlaag gaat. Daarnaast is het comfortabeler voor de mensen waar het tegenaan blaast.

De Bestron AMA45Z werkt analoog en mechanisch. Er is dus geen LCD of LED display die licht geeft. Hierdoor is de ventilator prima te gebruiken in een slaapkamer omdat je geen zorgen hoeft te maken om een fel lichtje die je wakker houdt.

Ventilator in het algemeen

De Bestron AMA45Z heeft in totaal 3 verschillende snelheden waar je hem op kunt zetten. Uit ons testpanel is gebleken dat een krachtige luchtstroom niet altijd als beter wordt beschouwt, omdat het als oncomfortabel wordt ervaren. De meeste mensen gebruiken een ventilator vaak op stand 2 ( gemiddelde stand). De voorkeur ligt sterk bij meer opties qua snelheid dan zozeer een hogere snelheid.

Qua luidheid scoort de Bestron AMA45Z net iets boven het gemiddelde! Hierdoor raden we het aan om elders te kijken als je het heel belangrijk vindt een stille ventilator te hebben! Wij hebben een geluidsniveau van 64.7 dB(A) gemeten! Dat is 0.5 dB(A) meer dan het gemiddelde gemeten statiefventilator.

Verdere informatie

De Bestron AMA45Z heeft een vermogen van 45 Watt. De vermogen van een ventilator zegt heel wat over de hoeveelheid luchtstroom dat de ventilator kan leveren. Hoe hoger, hoe meer kracht- maar ook meer verbruik qua elektriciteit. Vermogen samen met grootte van de bladen( diameter) geven aan hoe krachtig de ventilator is in zijn maximale stand. De AMA45Z heeft een diameter van 45 cm. De AMA45Z scoort daarom heel erg goed qua luchtstroom!

De Bestron AMA45Z is ongelooflijk licht voor een ventilator en weegt maa 2.5 kg en is hierdoor de lichtste statiefventilator die we hebben getest. Dit maakt de ventilator ideaal voor mensen die hem vaak willen verplaatsen.

Conclusie

De Bestron AMA45Z is een prima statiefventilator die zijn werk doet, en hierdoor ook zijn 4de plek in onze test verdient. Dan komt de vraag, waar de vierde plek? Het is zeker geen ventilator voor mensen die wat moderne functionaliteit willen! Het enige nadeel van de Bestron AMA45Z is dat er (zoals te zien in onze lijst) betere opties beschikbaar zijn voor wat het wil bereiken. Voor mensen die liever een moderne + stille ventilator zoeken is de Duux Whisper Flex superieur. Terwijl als je zoekt naar een simpele ventilator die ook krachtig is dan is de Tristar VE-5951 een betere aankoop, maar ook goedkoper.

7.4
Luchtstroom
8.8
Design
6.5
Onderhoud
7.0
+ Positives:
  • Hoge maximale luchtstroom
  • Lichte ventilator
- Negatives:
  • Prijs
  • Geen afstandsbediening

Specification: Bestron AMA45Z

Vermogen

45 Watt

Gewicht

2.5 kg

Geluidsniveau

64.7 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Hoogte

102 cm

Diameter

45

Prijs per watt

2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Bestron AMA45Z”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *