Bestron AFT760Z

39.99

7.4
Expert ScoreRead review

De Bestron AFT760Z is een goedkope, goed uitziende torenventilator van goede kwaliteit maar met een paar kleine gebreken die toch wel irritaties zouden kunnen opleveren. Het is vrijwel compleet zwart, maar de schakelaren aan de top (er is dus ook geen afstandsbediening) zijn zilver gekleurd. Als je het gevoel krijgt dat de zon maar op een paar meter van je huis zit, dan is de AFT760Z een goede aankoop. Door de lage prijs en de hoge kwaliteit is het goede investering voor de warme zomermaanden. De langwerpige ventilator zuigt de omringende lucht in en spuwt het daarna meteen weer op hoge snelheid er uit. Reinigen is makkelijk omdat er niks aan de buitenkant zit zoals bladen en door het gebrek aan bladen of andere uitstekels is het een stuk veiliger voor kinderen.

De AFT760Z heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van ongeveer 70°. De meeste ventilatoren hebben juist een draaiing van 180°. Een oscillatie functie zorgt voor een goede luchtverdeling in een kamer, door oscilleren wordt de warme of frisse lucht verspreid door de kamer. De functie zorgt ervoor dat de bladen van een ventilator voortdurend van rechts naar links bewegen als de ventilator aan staat, wat de lucht beter verspreid. Als dit oscilleren niet gebeurt, blijft de frisse lucht vaak op maar op een paar specifieke plekken. De AFT760Z heeft een andere werking. In plaats van dat er bladen worden geroteerd, wordt het mechanisme geroteerd om zo verschillende plekken in de kamer te verkoelen.

De AFT760Z komt niet met een afstandsbediening maar snelheden, standen etc. worden ingesteld via schakelaren op de top van de ventilator..
Ook wordt de ventilator standaard geleverd met een timerfunctie die makkelijk in te stellen is op de display. Met deze functie kan je instellen na hoe lang de ventilator uit gaat. Sommige mensen hebben wel problemen met de timerfunctie ondervonden. Er zijn problemen met een tikgeluid van het opwindmechanisme voor de timer en soms zetten mensen per ongeluk de timer in terwijl ze dat niet willen.

De ventilator in het algemeen

De AFT760Z heeft 3 snelheden waarop de ventilator draait. Elke stand zorgt voor meer snelheid van de ventilator en dus ook meer lucht, omdat met meer snelheid meer lucht wordt verplaatst.
Maar, dit zorgt ook voor meer geluidsoverlast. Sommige mensen ondervinden dat de AFT760Z erg luid kan zijn soms, vooral als je probeert wat welverdiende nachtrust te krijgen. Op de laagste stand valt het jammer genoeg nog steeds niet mee en op hogere standen vinden mensen het vaak nog luider, dus hou hier rekening mee als u voor deze ventilator kijkt. De ventilator heeft een geluidsniveau van gemiddeld 56 dB(A).

De AFT760Z heeft 4 functionerings standen. Elke stand zorgt ervoor dat de ventilator anders werkt. Op het eerste zicht lijkt het als of er maar 3 zijn, maar stand O is de off-functie. Er is ook gewoon een aan/uit knop maar de off-functie kan soms handiger zijn want je kan per ongeluk de timer functie aanzetten als je op de aan/uit knop drukt omdat die erg dicht bij zit.

Verdere informatie

De AFT760Z heeft een vermogen van 50 Watt. Dit vermogen heeft dan weer invloed op snelheid en functioneren van de ventilator. Hoe hoger, hoe meer kracht – maar ook hoe meer de ventilator qua elektriciteit verbruikt.

Als voorbeeld: een ventilator van 50 Watt verplaatst meer lucht dan een ventilator van 30 Watt. Hoewel er altijd een vraag blijft hoe hoog het rendement is van de ventilator, ofwel hoeveel van het vermogen daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit verschil in rendement is echter minuscuul per fabrikant. 50 Watt is een vrij gering elektriciteitsgebruik.

De AFT760Z weegt 2.4 kg en is dus zeer licht om op te tillen en rond het huis te vervoeren. De ventilator installeren en verplaatsen wordt dus geen groot probleem!

Conclusie

De AFT760Z is een goedkope maar vrij handige ventilator die door zijn torenmodel erg weinig plaats inneemt. De ventilator is geschikt voor in de woonkamer of in een kantoor vanwege zijn ontwerp en vormgeving. Door vele geluiden die als irritant kunnen worden gezien is het minder gunstig voor in de slaapkamer. Op de laagste stand is er een koel en lekker briesje en is hij vrij zacht, maar hoor je de ventilator wel. Op de hoogste stand krijg je veel wind maar maakt de ventilator ook zeer veel geluid. De ventilator verplaatst minder wind dan veel ventilatoren van dezelfde prijsklasse. Het is makkelijk te reinigen en er zijn geen bewegende deeltjes aan de oppervlakte die letsel zouden kunnen veroorzaken.

7.4
Luchtstroom
7.8
Design
7.0
Onderhoud
7.5
+ Positives:
  • Lage aankoopprijs
  • Lage prijs per Watt
  • Degelijke score uit onze test
- Negatives:
  • Geen stille ventilator
  • Geen afstandsbediening

Specification: Bestron AFT760Z

Merk

Bestron

Vermogen

65 Watt

Gewicht

2,4 kg

Snoer

Niet bekend

Geluidsniveau

56 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Aantal instellingen

4

Prijs per Watt

1

Design

60

Onderhoud

65

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Bestron AFT760Z”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login/Register access is temporary disabled