Top 5
Vloer ventilatoren
Beste vloerventilatoren 2021
vloerventilator kopen

Dyson AM05

De AM05 is een staaltje toptechnologie van Dyson. In die zin dat het toestel een dubbele functie heeft: enerzijds koelt het de ruimte af op warme dagen en anderzijds zorgt het ook voor een gelijkmatige verwarming op koude dagen. De Dyson AM05 ...

9
2 Tristar VE-5935

Tristar VE-5935

Kwel jezelf niet langer en haal een Tristar VE-5935 in huis. Met deze stevige vloerventilator breng je verkoeling toe aan elke woning die dat nodig heeft op warme zomerdagen. De Tristar VE-5935 is opgetrokken uit roestvrij staal en heeft een ...

8.2
3 Interior Exclusive Lifetime Air

Interior Exclusive Lifetime Air

Hou de warmte buiten en verkoel je woonruimte met deze prestigieuze Interior Exclusive Lifetime Air vloerventilator. Met een vermogen van 100 watt kan je er zeker van zijn dat deze ventilator superieure prestaties levert. Hij is ook groot, waardoor ...

8.1
4 Prem-l-air Vloerventilator Industrial

Prem-l-air Vloerventilator Industrial

Last van de hitte op warme zomerdagen? Dat is voorgoed voorbij dankzij deze Prem-l-air Vloerventilator Industrial. Deze ventilator heeft het allemaal: hij is groot, mooi en het belangrijkste van al, hij heeft een heel sterke kracht. De motor die op ...

8
5 Domo DO8131

Domo DO8131

Gedaan met afzien op warme zomerdagen en –nachten! Met deze Domo DO8131 verkoel je razendsnel je woonkamer, slaapkamer of kantoor. De DO8131 kan maar liefst 2700 m³ lucht verplaatsen per uur en is hiermee één van de meest krachtige ...

7.6

Beste vloerventilatoren

Testrapport 2021

Nu de wereld in de ban is van de Coronavirus en grote delen van de bevolking zich aan het voorbereiden zijn om de zomer thuis door te brengen, is het extra belangrijk om ons voor te bereiden voor de zomerse temperaturen. Niemand staat er namelijk op te wachten om thuis te werken of te zitten zonder een enkel middel van verkoeling. Daarnaast weet iedereen in Nederland die de afgelopen drie zomers heeft meegemaakt dat tropische temperaturen steeds vaker in Nederland voorkomen en dat deze onvoorbereid geen prettige ervaring zijn.

Om consumenten weer voluit van dienst te zijn, hebben wij ook dit jaar weer onderzoek gedaan naar de beste vloerventilatoren. In dit testrapport vind je alle resultaten van onze test maar ook een lijst van onze aanraders

Dyson AM05

90 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson AM05 Hot & Cool - Vloerventilator - Wit/Zilver - €0,00

Op alle onderdelen scoort de Dyson AM05 heel erg hoge punten, maar helaas is zijn prijs dat ook. Voor de Dyson AM05 betaal je bijna 500 euro, wat toch echt wel een hele hap uit de portemonnee kan zijn. Je krijgt er natuurlijk wel een toestel van goede kwaliteit voor, dat je het hele jaar kan gebruiken.

back to menu ↑

Tristar VE-5935

8.2/10 Read review
82 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Tristar VE-5935 - Vloerventilator - Metaal - €50,99

De Tristar VE-5935 levert bijna perfecte prestaties en dat terwijl het toestel toch niet tot het duurste segment behoort. Voor 55 euro heb je deze prestigieuze ventilator al in huis. Hij is groot en beschikt over een 100 Watt motor om grote ruimtes mee te kunnen verkoelen. In kleine ruimtes is enkel het gebruik van stand 1 aangenaam, omdat de wind anders te hard op je valt. Qua prijs-kwaliteitsverhouding zijn er weinig tot geen vloerventilatoren die het beter doen.

back to menu ↑

Interior Exclusive Lifetime Air

8.1/10 Read review
81 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Interior Exclusive Lifetime Air - Tafelventilator - RVS - €39,95
Price history
×
Price history for Interior Exclusive Lifetime Air - Tafelventilator - RVS
Latest updates:
  • €39,95 - maart 23, 2023
  • €39,99 - maart 13, 2023
  • €39,95 - februari 27, 2023
Since: februari 27, 2023
  • Highest Price: €39,99 - maart 13, 2023
  • Lowest Price: €39,95 - februari 27, 2023

Heb je veel grote ruimtes? Dan is de Interior Exclusive Lifetime Air waarschijnlijk een goede ventilator voor je. Met zijn krachtige motor van 100 Watt en grote ventilatorbladen verspreid hij grote hoeveelheden lucht aan een razendsnel tempo. Bovendien is de Interior Exclusive Lifetime Air scherp geprijsd en is dit dus qua prijs-kwaliteitsverhouding een aanlokkelijke aankoop. Voor kleine ruimtes is deze ventilator minder geschikt en wordt de krachtige wind eerder als storend ervaren.

back to menu ↑

Prem-l-air Vloerventilator Industrial

80 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Perel - Vloerventilator - Metaal - €62,95

Stevig, mooi, krachtig en scherp geprijsd dat zijn de 4 sleutelwoorden om de Prem-l-air Vloerventilator Industrial kort en krachtig te omschrijven. Hij is groot en verkoelt in een snel tempo de ruimte. Twee kleine puntjes van kritiek zijn dat hij met 6 kg vrij zwaar is en dat hij in de hoogste snelheidsstand vrij veel lawaai maakt. Maar aan de andere kant heb je deze hoogste snelheidsstand weinig nodig aangezien hij in stand 1 en 2 al heel krachtig blaast.

back to menu ↑

Domo DO8131


Als je let op de prijs-kwaliteitsverhouding, is de Domo DO8131 een interessante aankoop. Het enige dat misschien wat tegenvalt is het ontwerp dat eerder saai of gewoontjes is. Bij het ontwerp van dit toestel lag de focus duidelijk op het leveren van goede prestaties en een krachtige luchtstroom en daar is zeker aan voldaan. In kleine ruimtes kan de lucht in de hogere standen zelfs vrij hard aankomen, dus concluderen we dat de Domo DO8131 eerder geschikt is voor middelgrote tot grote ruimtes.

back to menu ↑

Hoe hebben wij de beste vloerventilator gevonden?

Luchtstroom

luchtstroom vloerventilatoren
Als we spreken over de luchtstroom van een vloerventilator dan hebben wij het over de hoeveelheid lucht de vloerventilator verplaatst op zijn maximum stand. Dit is vanzelfsprekend een belangrijk aspect van een ventilator, aangezien dit de reden is dat men het apparaat aanschaft.

Is het dan ook waar dat hoe hoger dit getal is hoe beter?

Wat uit ons testpanel bleek is dat een krachtige ventilator niet automatisch beter is. Een te krachtige luchtstroom maakt een kamer heel erg oncomfortabel voor de inzittende(n). Hierdoor is het maximale vermogen van de ventilator minder belangrijk, gezien dat zelden gebruikt zal worden. Het is dus veel beter om te kijken naar een gemiddeld vermogen met meerdere luchtstroom standen.

Bereik

Het bereik van een vloerventilator is van nature minder goed dan een ventilator die wel daadwerkelijk bewegende componenten heeft. Vloerventilatoren zijn namelijk altijd statief, maar hebben vaak wel een grotere diameter. Hierdoor kunnen ze over het algemeen veel verder blazen maar bereiken ze wel minder oppervlakte in een vierkante kamer.

Geluid

Geluidsniveau vloerventilatoren
Aangegeven met dB(A). Een vloerventilator maakt altijd geluid, en lichte geluidsoverlast wordt niet meteen als storend ervaren. Sommige gebruikers vinden een licht geluid zelfs fijn omdat het kan werken als een “witte ruis”. Teveel geluidsoverlast is meteen de nummer één reden waarom een vloerventilator een lagere score krijgt. Mede om deze reden hebben wij ervoor gekozen om in onze top 5 duidelijk aan te geven welke ventilator de stilste is.

Onderhoud

Omdat een ventilator lucht in een kamer in beweging brengt, accumuleert het over tijd stof en andere deeltjes. De ophoping van deze deeltjes heeft op een gegeven moment invloed op de uiteindelijke prestatie van de ventilator. Daarnaast is het natuurlijk ook niet heel erg hygiënisch. Gelukkig zijn vloerventilatoren vaak veel makkelijk in hun onderhoud en kunnen de bladen van de ventilator (waar de stof zich accumuleert) heel makkelijk bereikt worden om schoongemaakt te worden.

Uit ons testpanel is gebleken dat als een ventilator lastig schoon te maken is, men dat vaak ook minder of niet doet. Het is daarom altijd een belangrijke factor bij het beoordelen van een vloerventilator. Het apparaat moet niet alleen makkelijk te onderhouden zijn, maar dat moet ook snel kunnen.

Ervaring van eigenaren

We hebben een groep van 20 leden van ons testpanel gevraagd om de vloerventilatoren thuis gedurende één maand uit te proberen. Met deze testers hebben wij individueel contact gehad en hun ervaring genoteerd.

We hebben ook gekeken naar de ervaring en reviews van consumenten die het product wat langer hebben gebruikt. Deze ervaringen kun je natuurlijk zelf ook vinden op websites waar het product beschikbaar is (Bol.com, Coolblue ..).

Ontwerp

De meeste consumenten maken een keuze in ventilator niet alleen op basis van de prestatie, maar ook van het uiterlijk van het apparaat. Dit is meteen ook waar vloerventilatoren over het algemeen lager in scoren, want in tegenstelling tot andere soorten ventilatoren zijn ze meer gericht op prestatie en budget en veel minder op uiterlijk.

Ontwerp is echter een subjectief iets en we hebben hierdoor proberen te kijken of er een algemene consensus is in ons testpanel onderling.

back to menu ↑

Soorten ventilatoren

Torenventilator

torenventilator
De meest voorkomende soort ventilator anno 2021. Torenventilatoren zijn vaak heel erg modern qua functionaliteit en uiterlijk. Hun smallere ontwerp zorgt ervoor dat ze niet heel erg storend zijn voor het décor.

In Nederland zijn torenventilatoren het meest populair onder de consumenten, echter zijn ze vaak door hun extra functionaliteit duurder dan de gemiddelde ventilator.

Statiefventilator

statief-ventilator
Een ventilator met grote bladen, die gemonteerd is op een statief. Meestal heel erg herkenbaar door hun vormgeving. Dit type ventilator heeft als extra voordeel dat ze verstelbaar zijn in de hoogte. De luchtstroom is ook iets preciezer dan een torenventilator. Ze gaan ook veel langer mee.

Ventilatoren met zulke grote bladen creëren wel meer geluid, maar zijn gemiddeld goedkoper.

Tafelventilator

tafelventilator
Een ventilator met grote bladen, maar dan zonder statief. Gemaakt om op een tafel neer te zetten. Ideaal voor een werkplek, omdat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden en gemiddeld heel goedkoop zijn.

Vloerventilator

vloerventilator
Over het algemeen hetzelfde concept als bij een tafelventilator. Vloerventilatoren hebben vaak hele grote bladen en gaan gepaard met een groot vermogen (en dus luchtstroom). Ze zijn gemaakt voor grote afstanden/ruimtes, maar kunnen ook gebruikt worden in de woonkamer.

Voor de luchtstroom die ze leveren, zijn ze heel erg goedkoop.

Plafondventilator

plafond ventilator
Een soort ventilator die over de jaren heen een stuk minder populair is geworden.
Heel erg effectief in het verkoelen van een ruimte, en dat voor heel weinig energie. Ze nemen van nature ook veel minder ruimte in beslag, en zijn afhankelijk van model best een leuke toevoeging in een kamer.

Ze zijn echter veel moeilijker te installeren en daardoor minder populair in Nederland.