Top 5
Ventilatoren van 2020
Beste ventilator
ventilator

Dyson AM05

De AM05 is een staaltje toptechnologie van Dyson. In die zin dat het toestel een dubbele functie heeft: enerzijds koelt het de ruimte af op warme dagen en anderzijds zorgt het ook voor een gelijkmatige verwarming op koude dagen. De Dyson AM05 ...

9
stilste 2 Duux Whisper Flex

Duux Whisper Flex

De Duux Whisper Flex is statief ventilator met een strak en heel erg modern design. Naast een mooie vormgeving is de Duux Whisper Flex ook gevuld met moderne functionaliteit! Zo is deze ventilator ook om te toveren in tafelventilator ( 51 cm) vanuit ...

User rating:
8.5
stilste 3 Solis Easy Breezy 757

Solis Easy Breezy 757

De Solis Easy Breezy 757 is een torenventilator met een strak, wit/zwart design dat niet verkeerd zal staan in jouw kamer. Als je op hete dagen wat respijt zoekt in de vorm van een koele wind en geen dienaren met palmbladeren hebt om daarmee te ...

8.4
€104,90 €139,00 Bekijken
Read full review
4 Dyson AM09

Dyson AM09

De Dyson AM09 is niet alleen een ventilator maar verspreidt ook warme lucht. In tegenstelling tot de klassieke ventilators beschikt dit toestel niet over ventilatorbladen maar over de gepatenteerde Air Multiplier technologie die ononderbroken een ...

8.3
5 Tristar VE-5935

Tristar VE-5935

Kwel jezelf niet langer en haal een Tristar VE-5935 in huis. Met deze stevige vloerventilator breng je verkoeling toe aan elke woning die dat nodig heeft op warme zomerdagen. De Tristar VE-5935 is opgetrokken uit roestvrij staal en heeft een ...

8.2

Beste vloerventilatoren

Testrapport 2020

Nu de wereld in de ban is van de Coronavirus en grote delen van de bevolking zich aan het voorbereiden zijn om de zomer thuis door te brengen, is het extra belangrijk om ons voor te bereiden op de zomerse temperaturen. Niemand staat er namelijk op te wachten om thuis te werken of te zitten zonder een enkel middel van verkoeling. Daarnaast weet iedereen in Nederland die de afgelopen drie zomers heeft meegemaakt, dat tropische temperaturen steeds vaker in Nederland voorkomen en dat deze onvoorbereid geen prettige ervaring zijn.

Om consumenten weer voluit van dienst te zijn, hebben wij ook dit jaar weer onderzoek gedaan naar de beste ventilatoren. In dit testrapport vind je alle resultaten van onze test maar ook een lijst van onze aanraders

Dyson AM05


De Dyson AM05 scoort in vrijwel alle onderdelen van onze test extreem goed. Het is ook niet zomaar dat dit apparaat bij ons op nummer 1 staat. De AM05 is een ventilator die zowel in de zomer als in de winter gebruikt kan worden omdat hij niet alleen verkoelt, maar ook verhit als dat nodig is. Hierdoor is het een extra duurzaam en multi-inzetbaar apparaat.

De AM05 presteert vooral qua luchtstroom extreem goed in onze ventilatortest met een gemeten score van 200 LuchtWatt. Hierdoor is het de enige ventilator die wij hebben getest, die een 10 scoort in dit vlak. Qua ontwerp valt er natuurlijk ook niet veel om te klagen bij dit apparaat, aangezien Dyson altijd wel bekend staat om het maken van een fraai & modern design.

Het enige echte nadeel van de AM05 is toch wel zijn prijs, waardoor hij niet voor iedereen even geschikt is of gewoon niet binnen het budget valt.

back to menu ↑

Duux Whisper Flex

8.5/10 Read review
85 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Duux Whisper Flex - €169,99

Deze ventilator staat op nummer 2 van onze lijst met aanraders, en met goede reden!  Het is de enige ventilator in onze lijst die draadloos zijn werk kan doen en daarnaast is het ook een van de meest functionele ventilatoren die je in Nederland gaat vinden. Daarnaast is het ook ruim de stilste ventilator die wij hebben getest in alle categorieën.Het is ook een statiefventilator die erg modern is ontwerpen en de vermogen heeft om iedere richting te blazen (Een eigenschap die geen enkele ventilator in onze lijst heeft).

Qua design is deze ventilator wel een twijfelachtig geval, want de Whisper Flex is gewoon niet voor iedereen weggelegd omdat het een heel erg moderne ventilator is.

back to menu ↑

Solis Easy Breezy 757

8.4/10 Read review
84 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Solis Easy Breezy 757 Torenventilator - Wit - €104,90

Zoek je een ventilator die zijn werk goed doet zonder dat hij doorn in het oog is als ‘ie in je woonkamer staat? De Solis Easy Breezy 757 is dan zeker een alternatief! De Solis Easy Breezy 757 is namelijk een torenventilator en neemt hierdoor vrijwel geen ruimte in beslag. Deze ventilator beschikt daarentegen wel over alle moderne functies die een gezin te wensen heeft en als je daarbij zijn goede prestatie qua luchtstroom combineert, heb je zeker een topper. Mede om deze redenen is deze torenventilator al 2 jaar op een rij een van de meest populaire ventilatoren in Nederland. Dat allemaal nog eens voor een toch redelijk aangename prijs!

back to menu ↑

Dyson AM09

8.3/10 Read review
83 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson AM09 Hot & Cool - Tafelventilator - Wit/zilver - €359,00

De Dyson AM09 is de vernieuwde versie van de AM05. Mede hierdoor zal het verbazend zijn voor vele dat dit apparaat op nummer 2 staat en niet nummer 4. Het verschil tussen de AM09 en AM05 zit ‘m voornamelijk in de nieuwe techniek van verkoelen en verwarmen van de AM09, de Jet Focus techniek van blazen. Deze techniek heeft twee standen, “Focused” en “Diffused”. In de eerste stand word lucht alleen uit een kleine uitgang geblazen, waardoor de ventilator veel beter presteert als tafelventilator, en één richting goed en fijn verkoelt. Terwijl in de Diffused een extra luchtkanaal opent aan de achterkant van het apparaat, waardoor de totale gebied van de verkoeling (of verwarming) word verbreedt.

Alles op alles presteert de AM09 vergelijkbaar met de AM05 als het komt op luchtstroom en vermogen, en is de AM09 iets groter dan zijn voorganger. Het enige wat ons opviel is dat de AM09 toch door deze nieuwe techniek beter presteert qua verwarming dan verkoeling. En dat laatste is nou net het aspect wat voor een ventilator wat belangrijker is. Betekent dit dat de AM09 een slechte ventilator is? Zeker weten niet, aangezien het apparaat nog steeds ruim beter presteert in vermogen dan alle ventilatoren die wij hebben getest, en nog steeds een prima apparaat is als men de verwarmfunctie net wat meer kan waarderen.

back to menu ↑

Tristar VE-5935

8.2/10 Read review
82 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Tristar VE-5935 - Vloerventilator - Metaal - €63,25
Price history
×
Price history for Tristar VE-5935 - Vloerventilator - Metaal
Latest updates:
  • €63,25 - november 18, 2020
  • €61,49 - november 10, 2020
  • €56,89 - oktober 27, 2020
Since: oktober 27, 2020
  • Highest Price: €63,25 - november 18, 2020
  • Lowest Price: €56,89 - oktober 27, 2020

De prijzen van een Dyson ventilator zijn niet voor iedereen weggelegd. Wat nou als je gewoon zoekt naar een goedkope oplossing voor verkoeling aankomende zomer, en je niet van plan bent daar honderden euro’s voor neer te leggen? In dat geval is de Tristar VE-5935 de beste ventilator voor jou. Niet alleen is het een zeer goedkope ventilator, het presteert uitstekend als het op luchtstroom aankomt. Helemaal voor wat je ervoor betaald.In zijn maximale stand zal iedereen in zijn pad genieten van een krachtig, maar toch aangenaam briesje. Het apparaat heeft eigenlijk maar twee nadelen, dat is ten eerste zijn toch basic ontwerp. Maar ook dat hij niet oscilleert.

Kortom, dit is perfecte ventilator voor een gezin die het apparaat iedere zomer even erbij wil halen uit de schuur, en hem vervolgens weer weglegt als ‘ie niet meer nodig is. Een goede ventilator zonder teveel toeters en bellen.

back to menu ↑

Hoe hebben wij de beste ventilator gevonden?

Luchtstroom

luchtstroom beste ventilator
De luchtstroom van een ventilator is een waarde die aangeeft hoeveel van het daadwerkelijke vermogen wordt omgezet in bewegingsenergie. Dit geeft je als consument een idee hoeveel lucht de ventilator daadwerkelijk verplaatst op zijn maximale stand. Het belang van een goede luchtstroom is vanzelfsprekend, aangezien men de ventilator koopt om deze functie.

Toch is het in werkelijkheid vaak niet zo dat een te hoge waarde qua luchtstroom automatisch een ventilator beter maakt. Dit komt omdat consumenten over het algemeen een te hard blazende ventilator als onaangenaam ervaren. Vaak wordt een ventilator gebruikt en aangezet op zijn gemiddelde blaasstand. Mede om deze reden is het belangrijk niet alleen te kijken naar de maximale luchtstroom die een ventilator te bieden heeft, maar ook naar of dezelfde ventilator genoeg luchtstroomstanden heeft om uit te kiezen.

Uit ons testpanel blijkt dat hoe meer standen een ventilator heeft, hoe beter de score voor de ventilator.

Bereik

Het bereik van de ventilator is voor sommigen ook belangrijk. Hierbij hebben we gedacht aan gebruikers die een grote kamer willen verkoelen of juist de ventilator verder weg neerzetten vanwege het interieur.

Geluid

geluidsniveau beste ventilator
Aangegeven met dB(A). Een ventilator die licht geluid maakt wordt over algemeen niet als negatief ervaren, sommigen vinden het zelfs prettig omdat het werkt als “witte ruis”. Teveel geluid is daarentegen de meest voorkomende reden waarom ons testpanel een ventilator niet zou aanraden.

Ventilatoren die in hun respectievelijke groep gemiddeld stiller zijn dan hun tegenhangers zijn in onze top 5 ook duidelijk aangeduid.

Onderhoud

Omdat een ventilator lucht in een kamer in beweging brengt, accumuleert het over tijd stof en andere deeltjes. De ophoping van deze deeltjes heeft op een gegeven moment invloed op de uiteindelijke prestatie van de ventilator. Daarnaast is het natuurlijk ook niet heel erg hygiënisch.

Uit ons testpanel is gebleken dat als een ventilator lastig schoon te maken is, men dat vaak ook minder of niet doet. Het is daarom altijd een belangrijke factor bij het oordelen van een ventilator.

Ervaring van eigenaren

We hebben een groep van 40 leden van ons testpanel gevraagd alle ventilatoren thuis gedurende één maand uit te proberen. Met deze testers hebben wij individueel contact gehad en hun ervaring genoteerd.

We hebben ook gekeken naar de ervaring en reviews van consumenten die het product wat langer hebben gebruikt. Deze ervaringen kun je natuurlijk zelf ook vinden op websites waar het product beschikbaar is (Bol.com, Coolblue ..).

Ontwerp

Heb je extra veel tijd gestopt in het inrichten van je woonkamer? Dan is het natuurlijk niet zo dat een nieuw apparaat al dat werk in één keer verpest. Niemand staat te wachten op een groot, lelijk apparaat in zijn woon- of werkruimte!

De meeste consumenten maken de keuze in ventilator niet alleen op basis van de prestatie, maar ook van de uiterlijk van het apparaat.

Ontwerp is echter een subjectief iets en we hebben hierdoor proberen te kijken of er een algemene consensus is in ons testpanel onderling.

back to menu ↑

Soorten ventilatoren

Torenventilator

torenventilator
De meest voorkomende soort ventilator anno 2020. Torenventilatoren zijn vaak heel erg modern qua functionaliteit en uiterlijk. Hun smallere ontwerp zorgt ervoor dat ze niet heel erg storend zijn voor het décor.

In Nederland zijn torenventilatoren het meest populair onder de consumenten, echter zijn ze vaak door hun extra functionaliteit duurder dan de gemiddelde ventilator.

Statiefventilator

statief-ventilator
Een ventilator met grote bladen dat gemonteerd is op een statief. Meestal heel erg herkenbaar door hun vormgeving. Dit type ventilator heeft als extra voordeel dat ze verstelbaar zijn in de hoogte.De luchtstroom is ook iets preciezer dan een torenventilator. Ze gaan ook veel langer mee.

Ventilatoren met zulke grote bladen creëren wel meer geluid, maar zijn gemiddeld goedkoper.

Tafelventilator

tafelventilator
Een ventilator met grote bladen, maar dan zonder statief. Gemaakt om op een tafel neer te zetten. Ideaal voor een werkplek, omdat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden en gemiddeld heel goedkoop zijn.

Vloerventilator

vloerventilator
Over het algemeen hetzelfde concept als bij een tafelventilator. Vloerventilatoren hebben vaak hele grote bladen en gaan gepaard met een groot vermogen (en dus luchtstroom). Ze zijn gemaakt voor grote afstanden/ruimtes maar kunnen ook gebruikt worden in de woonkamer.

Voor de luchtstroom die ze leveren, zijn ze heel erg goedkoop.

Plafondventilator

plafond ventilator
Een soort ventilator die over de jaren heen een stuk minder populair is geworden.
Heel erg effectief in het verkoelen van een ruimte en dat voor heel weinig energie. Ze nemen van nature ook veel minder ruimte in beslag, en zijn afhankelijk van model best een leuke toevoeging in een kamer.

Ze zijn echter veel moeilijker te installeren en daardoor minder populair in Nederland.

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled