Top 5
Toren ventilatoren
Beste torenventilator 2021
beste-torenventilator-kopen
Stille Solis Easy Breezy 757

Solis Easy Breezy 757

De Solis Easy Breezy 757 is een torenventilator met een strak, wit/zwart design dat niet verkeerd zal staan in jouw kamer. Als je op hete dagen wat respijt zoekt in de vorm van een koele wind en geen dienaren met palmbladeren hebt om daarmee te ...

User rating:
8.4
goedkoopste 2 Domo DO8126

Domo DO8126

De Domo DO8126 is een goedkope torenventilator van goede kwaliteit met een prachtige kleurencombinatie van zilver en zwart. Als het te heet wordt onder je voeten (en in de lucht, en eigenlijk gewoon overal) dan is de DO8126 een prachtig alternatief ...

User rating:
8
3 Honeywell HYF500

Honeywell HYF500

De Honeywell HYF500 is een prachtige torenventilator met bijzondere specificaties. De ventilator is compleet zwart. Als het voelt alsof je een vulkaan bent ingesprongen zonder dat je dat wist en je wat verkoeling zoekt, is de Honeywell HYF500 een ...

User rating:
7.8
4 Domo DO8123

Domo DO8123

De Domo DO8123 is het oudere broertje vergeleken met de DO8127 en DO8126 die ook op onze website staan, maar het presteert zeker niet slecht als een ventilator vergeleken met de net wat jongere modellen. De ventilator heeft een prachtige combinatie ...

User rating:
7.5
€81,00 €104,00 Bekijken
Read full review
5 Dyson AM07

Dyson AM07

De Dyson AM07 is een moderne torenventilator met een wit en zilver kleurencombinatie. Op warme dagen, wanneer je het gevoel krijgt dat de zon je levend wil roosteren is de AM07 een geweldige manier om wat koele wind in je kamer te krijgen. De ...

User rating:
7.4

Beste torenventilator

Testrapport 2021

Wie de twee afgelopen zomers in Nederland heeft meegemaakt weet dat tropische temperaturen niet altijd zo fijn zijn als ze onverwacht verschijnen. Een beetje zon is zeker niet verkeerd! Maar laten we eerlijk zijn niemand staat te wachten op temperaturen boven de 30 ℃. Het is ook niet gek dat ieder jaar de vraag naar een goede methode voor verkoelen wordt vergroot. In 2021 zijn wij een onderzoek begonnen om deze consumenten te helpen. In dit testrapport vind je onze resultaten voor torenventilatoren. Daarnaast ook onze aanraders!

Dyson AM07


De Dyson AM07 is zeker een goede ijsbreker als er visite bij je langskomt. Dat is natuurlijk niet vreemd, gezien zijn toch wat unieke ontwerp.

Dyson staat bekend als een trendsetter binnen de markt. Dit is terug te zien aan alle producten die ze recent hebben ontworpen. Jammer genoeg is dit ook meteen de reden dat hun producten altijd veel duurder zijn dan de concurrentie. Hierom is ook deze torenventilator niet voor iedereen weggelegd.

Wat de AM07 bijzonder maakt van alle andere ventilatoren in deze lijst is dat door de methode dat lucht wordt verplaatst, de lucht zelf ook verkoeld wordt. Hierdoor is de AM07 een soort van aircooler! Het nadeel is naast de prijs ook dat deze torenventilator wel een stuk meer geluid maakt dan de rest van de opties binnen onze top 5.

back to menu ↑

Domo DO8123


Domo komt twee keer voor in onze test en dat is niet zomaar. Het merk maakt duidelijk no-nonsense ventilatoren. Ideaal voor consumenten die een ventilator zoeken voor de warme zomerdagen, en verder weinig interesse hebben in iets anders.

De DO8123 is veel beter geschikt voor grote ruimtes en heeft een grotere gemeten luchtstroom dan de DO126. Hij hierom ook meteen iets duurder.

back to menu ↑

Honeywell HYF500

7.8/10 Read review
78 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Honeywell HYF500E4 - €92,29

De Honeywell ligt qua prestatie en functionaliteit precies tussen de nummer 1 & nummer 2 van ons top 5.

Waar de HYF500 in uitblinkt is dat die wel een hoog vermogen heeft dan de andere twee, en dus veel meer luchtstroom kan creëren op zijn hoogste stand. Echter, is die hierdoor wel weer duurder dan de DO8126. Waarom staat hij dan op nummer 3? Deze torenventilator is luider dan de andere twee. Uit ons onderzoek is gebleken dat de meeste consumenten stille torenventilator boven een krachtige kiezen. Mede hierdoor is de Honeywell gezakt naar nummer 3.

back to menu ↑

Domo DO8126

80 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Domo DO8126 - €57,29

Zoek je een torenventilator met een hoge luchtstroom voor een lage prijs? De DO8126 heeft het laagste prijs per vermogen uit onze top 5. Je betaalt maar 1 euro per Watt voor de Domo en samen met zijn lage prijs is de DO8126 echt een topper voor mensen die de nummer 1 net wat te duur vinden.

De DO8126 is wel iets luider en mist wat handige functionaliteit, daarnaast is schoonmaken wel een grote klus bij de Domo ventilatoren.

DO8126 is perfect geschikt voor kleine ruimtes (rond 15 vierkante meter), zoek je iets vergelijkbaars voor grotere ruimtes dan is Domo DO8123 verstandiger.

back to menu ↑

Solis Easy Breezy 757


Een torenventilator met een net wat hoger vermogen als gemiddeld. De Solis Easy Breezy 757 was overduidelijk het meest geliefd door ons testpanel. Dit kwam mede door zijn goede luchtstroom en hoe stil hij functioneert ten opzichte van andere ventilatoren.

Dit is ook meteen de beste stille torenventilator dat de markt te bieden heeft. De Breezy 757 maakt gemiddeld rond 44 dB(A) geluid en is hierdoor ideaal voor op het kantoor, maar ook in kamers waar geluid niet wordt gewaardeerd, zoals in je slaapkamer.

De Breezy zit ligt qua prijs precies in het midden van het marktconform, wat een ideale prijs-kwaliteit verhouding is als je kijkt naar wat de ventilator levert. Schoonmaak is trouwens heel eenvoudig met de Breezy. Je kunt deze torenventilator met een klep aan de zijkant openmaken, en vervolgens gemakkelijk met een doek alles stof eraf halen.

back to menu ↑

Hoe hebben wij de beste torenventilator gevonden?

Luchtstroom

luchtstroom-van-geteste-torenventilatoren (1)
De luchtstroom van een torenventilator is de snelheid en dus ook hoeveelheid lucht de torenventilator in staat is te verplaatsen. Waarom dit belangrijk is, zal natuurlijk vanzelfsprekend zijn.

Wat ook ons testpanel bleek is dat een krachtige ventilator niet automatisch beter is. Een te krachtige luchtstroom maakt een kamer heel erg oncomfortabel voor de inzittende. Hierdoor is het maximale vermogen van de ventilator minder belangrijk, gezien dat zelden gebruikt zal worden. Het is dus veel beter om te kijken naar een gemiddeld vermogen met meerdere luchtstroom standen.

Bereik luchtstroom

Het bereik van de torenventilator is voor sommige ook belangrijk. Hierbij hebben we gedacht aan gebruikers die een groot kamer willen verkoelen of juist de ventilator verder weg neerzetten vanwege het interieur.

Geluid

stille-torenventilator-getest
Aangegeven met dB(A). Een ventilator die licht geluid maakt wordt over algemeen niet als negatief ervaren, sommige vinden het zelfs prettig omdat het werkt als “witte ruis”. Teveel geluid is daarnaast het meest voorkomende reden waarom ons testpanel een ventilator niet zou aanraden. Mede om deze reden hebben wij gekozen om in onze top 5 ook aan te geven welke ventilatoren, stille torenventilator waren.

Onderhoud

Elk soort ventilator accumuleert over tijd stof en andere deeltjes. Gegeven moment zal dit sterke invloed hebben op de uiteindelijke prestatie van de toren ventilator. Daarnaast is het ook niet heel hygiënisch!

Uit ons testpanel bleek dat als een ventilator te lastig is schoon te maken, men dat ook gewoon niet doet. Het is daarom een belangrijk punt geweest bij de beoordeling van de torenventilator. Het onderhoud moet niet alleen gemakkelijk, maar ook snel en simpel gedaan kunnen worden.

Ervaring van eigenaren

We hebben een groep van 20 leden van ons testpanel gevraagd het product thuis gedurende één maand uit te proberen. Daar hebben wij individueel contact mee gehad en hun ervaring genoteerd.

We hebben ook gekeken naar de ervaring en reviews van consumenten die het product wat langer hebben gebruikt. Deze ervaringen kun je natuurlijk zelf ook vinden op websites waar het product beschikbaar is (Bol.com, Coolblue …).

Ontwerp

Het oog wil natuurlijk ook wel wat. De meeste consumenten kiezen voor een torenventilator omdat het qua ontwerp mooier wordt geacht dan zijn alternatieven. Daarnaast is door het smaller ontwerp, een torenventilator minder opvallend.

Ontwerp is echter een subjectief iets en we hebben hierdoor proberen te kijken of er een algemene consensus is onderling ons testpanel.

back to menu ↑

Hoe hebben wij de torenventilatoren getest?

Onze test bestaat uit twee onderdelen. Een test gericht op de prestatie van de torenventilatoren en de ander gericht op zijn gebruiksvriendelijkheid.

Prestatie

De prestaties van alle torenventilatoren zijn bij ons op magazijn zelf uitgevoerd. Wij hebben de ventilatoren hier in een afgesloten kamer aangezet en de snelheid van de luchtstroom gemeten met een windmeter( anemometer) en het geluid met een decibelmeter. Dit is herhaald voor meerdere afstanden ( 1 tot 5 meter) van de ventilator.

In sommige gevallen was deze methode niet toepasselijk waardoor er geen duidelijk beeld geschept kon worden van de luchtstroom. In bijvoorbeeld het geval van Dyson moesten we de ventilator ontwikkelen met een zak en hebben we gemeten hoelang het duurde tot de zak gevuld was met lucht. Om zo tot een antwoord te komen.

Voor de meting van geluid hebben we altijd torenventilator op zijn gemiddelde stand gezet. Hier is voor gekozen omdat men een ventilator op deze stand zal gebruiken.

Gebruiksvriendelijkheid

Ons testpanel heeft iedere torenventilator één maand uitgetest in hun eigen woning. Na afloop van deze test hebben we de leden vragen gesteld over het gebruik van het apparaat en hun ervaring. Maar natuurlijk ook of ze dit apparaat zouden aanraden.

De vragen waren gericht op onderhoud, comfort en natuurlijk ook ontwerp.

back to menu ↑

Soorten ventilatoren

Torenventilator

torenventilator
Het meest voorkomende soort ventilator anno 2021. Torenventilatoren zijn vaak heel erg modern qua functionaliteit en uiterlijk. Hun smallere ontwerp zorgt ervoor dat ze niet heel erg storend zijn voor het décor.

In Nederland zijn torenventilatoren het meest populair onder de consumenten, echter zijn ze vaak door hun extra functionaliteit duurder dan de gemiddelde ventilator.

Statiefventilator

statief-ventilator
Een ventilator met grote bladen dat gemonteerd is op een statief. Meestal heel erg herkenbaar door hun vormgeving. Deze type ventilator heeft als extra voordeel dat ze verstelbaar zijn in de hoogte. De luchtstroom is ook iets preciezer dan een torenventilator. Ze gaan ook veel langer mee.

Ventilatoren met zulke grote bladen creëren wel meer geluid, maar zijn gemiddeld goedkoper.

Tafelventilator

tafelventilator
Een ventilator met grote bladen, maar dan zonder statief. Gemaakt om op een tafel neer te zetten. Ideaal voor een werkplek, omdat ze gemakkelijk mee kunnen en gemiddeld heel goedkoop zijn.

Vloerventilator

vloerventilator
Over het algemeen hetzelfde concept als bij een tafelventilator. Vloer ventilatoren hebben vaak hele grote bladen en zijn gepaard met een groot vermogen ( en dus luchtstroom). Ze zijn gemaakt voor grote afstanden/ruimtes, maar kunnen ook gebruikt worden in de woonkamer.

Voor de luchtstroom dat ze leveren zijn ze heel erg goedkoop.

Plafondventilator

plafond ventilator
Een soort ventilator dat over de jaren heen een stuk minder populairder is geworden.
Heel erg effectief in het verkoelen van een ruimte en dat voor heel weinig energie. Ze nemen van nature ook veel minder ruimte in beslag, en zijn afhankelijk van model best een leuke toevoeging in een kamer.

Ze zijn echter veel moeilijker te installeren en daardoor minder populair in Nederland.