Top 5
Tafel ventilatoren
Beste tafelventilatoren 2021
tafelventilator kopen

Dyson AM09

De Dyson AM09 is niet alleen een ventilator maar verspreidt ook warme lucht. In tegenstelling tot de klassieke ventilators beschikt dit toestel niet over ventilatorbladen maar over de gepatenteerde Air Multiplier technologie die ononderbroken een ...

8.3
2 Tristar KA 5037

Tristar KA 5037

De Tristar KA 5037 is een apparaat met een dubbele functie: enerzijds kan het verkoelen in de zomer en anderzijds is het ook een extra verwarming voor in de winter. Het is met andere woorden een 2-in-1 toestel dat je het hele jaar door gebruikt. Met ...

7.8
3 Tristar KA 5039

Tristar KA 5039

De Tristar KA 5039 is een 2-in-1 toestel dat je het hele jaar door gebruikt. In de winter dient hij als extra verwarming en in de zomer verkoelt hij op warme zomerdagen en –nachten. Heb je hem toch even niet nodig? Dankzij zijn compacte vorm en ...

7.7
4 Tristar Boxventilator VE5996

Tristar Boxventilator VE5996

Heb jij ook genoeg van de snikhete zomers? Kies dan voor een Tristar Boxventilator VE5996, een vierkante ventilator met een diameter van 30 centimeter en krachtige 50 watt motor. De Tristar Boxventilator VE5996 is een ventilator die zowel op hoogte ...

7
5 Solis 746

Solis 746

De hitte kan in de zomer erg ondragelijk aanvoelen en mentale en fysieke ongemakken met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk om jezelf te voorzien van een krachtige tafelventilator als deze modieuze Solis 746 in champagnekleur. De ventilator is ...

6.8

Beste tafelventilatoren

Testrapport 2021

Wie de afgelopen drie zomers in Nederland heeft meegemaakt, weet uit ervaring dat tropische temperaturen niet altijd zo fijn zijn als je er niet voor bent voorbereid. Niemand zit er op te wachten om binnen te zitten zonder enkele middelen van verkoeling. In 2021 is het zelfs twee keer zo belangrijk dat men op warm weer is voorbereid, aangezien het grootste gedeelte van de bevolking door COVID-19 thuis zit vanwege “social distancing”.

Daarom zijn wij ook dit jaar met ons onderzoek begonnen om de consumenten te helpen bij het vinden van het juiste verkoelende product. In dit testrapport vind je onze resultaten voor tafelventilatoren, daarnaast ook onze aanraders.

Dyson AM09

8.3/10 Read review
83 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson AM09 Hot & Cool - Tafelventilator - Wit/zilver - €0,00

Vooral het feit dat je de Dyson AM09 het hele jaar door kan gebruiken omdat hij zowel warme als koude lucht verspreidt, is zijn grootste voordeel. Daarnaast is het een modern toestel dat weinig plaats inneemt en gebruiksvriendelijk is. Ook de afstandsbediening en timerfunctie zijn handige troeven. De enige twee nadelen zijn waarschijnlijk de prijs en het geluidsniveau. Op deze twee vlakken scoort de Dyson AM09 een stuk slechter dan de gemiddelde, traditionele tafelventilator.

back to menu ↑

Tristar KA 5037


Dankzij de goede verhouding tussen de prijs en kwaliteit, kunnen we concluderen dat de aankoop van een KA 5037 een goede keuze is. Hij is misschien eerder geschikt voor kleinere ruimtes en is beperkter in snelheden, maar hij levert wel erg goede prestaties. Ook zijn compacte formaat, lichte gewicht en handig geïntegreerde handvat spreken in het voordeel van de Tristar KA 5037.

back to menu ↑

Tristar KA 5039


Prijs – kwaliteit is de Tristar KA 5039 een uitstekende keuze: hij levert goede prestaties en is erg voordelig in aankoop. Het richt zich vooral op het gebruik in kleine ruimtes en beschikt over slechts 2 snelheidsstanden. Vooral zijn compacte formaat, lichte gewicht en geïntegreerde handvat maken dat je dit toestel makkelijk verplaatst en er dus optimaal gebruik van maakt.

back to menu ↑

Tristar Boxventilator VE5996

70 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Tristar boxventilator VE-5996 - Tafelventilator - Zwart/wit - €0,00

De Tristar Boxventilator VE5996 levert prima prestaties ondanks het feit dat hij niet over oscillatie beschikt. Dankzij zijn platte vorm neemt hij weinig plaats in en daardoor berg je hem ook makkelijk op. Zijn uiterlijk heeft weinig bijzonders, maar meer kan je gezien de lage aankoopprijs eigenlijk niet verwachten.

back to menu ↑

Solis 746

6.8/10 Read review
68 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Solis 746 Tafelventilator - Stille Ventilator - 48 cm Hoog - Wit - €49,00

De Solis 746 heeft weinig opvallende kenmerken maar is qua prijs-kwaliteitsverhouding een heel goed product. Je betaalt iets meer dan 40 euro voor deze ventilator en krijgt hiervoor een stil toestel met een hoog wattage en oscillatie. Over extra functionaliteiten als een afstandsbediening of een speciaal ontwerp beschikt het toestel niet, dus vraag jezelf af in welke mate deze belangrijk voor je zijn alvorens tot een aankoop over te gaan.

back to menu ↑

Hoe hebben wij de beste tafelventilator gevonden?

Luchtstroom

luchtstroom tafelventilatoren
De luchtstroom van een tafelventilator geeft weer hoeveel lucht de ventilator verplaatst met behulp van zijn bladen op zijn maximale stand(vermogen). Het is dus een beetje vanzelfsprekend dat dit een van de belangrijkste meetpunten is om een tafelventilator op te beoordelen. Je koopt namelijk de ventilator voor zijn vermogen om lucht te verplaatsen en dus een kamer of jou te verkoelen. Het is echter ook zo dat een te krachtige ventilator niet altijd positief word ervaren volgens onze testpanel. Als een tafelventilator teveel blaast ervaren consumenten dit als negatief. Het is daarom belangrijk om niet alleen te kijken naar het maximale vermogen van een tafelventilator maar juist ook naar één die zoveel mogelijk standen heeft waar een gebruiker uit kan kiezen.

Wat wel geldt bij tafelventilatoren is dat deze over het algemeen minder krachtig zijn dan andere “grotere” ventilatoren.

Bereik

Het bereik van een tafelventilator is veel minder dan een grotere ventilator zoals een statief- of torenventilator. Het is echter wel zo dat tafelventilatoren vaak dichter bij de gebruiker zelf staan en dat ze dus wel hun werk heel goed doen (terwijl ze minder ruimte in beslag nemen). Hierdoor is het bereik van een tafelventilator, ofwel de afstand die hij kan blazen, minder belangrijk dan bij andere soort ventilatoren.

Geluid

Aangegeven met dB(A). Een tafelventilator maakt zoals je kunt verwachten geluid. Lichte geluidsoverlast is bij een tafelventilator vaak al storend omdat het apparaat dichter bij de gebruiker zal staan dan een gewone ventilator. Daar komt wel bij spelen dat sommige gebruikers een licht geluid fijn vinden. Omdat het kan werken als een vorm van “witte ruis”. Teveel geluidsoverlast is meteen de nummer één reden waarom een tafelventilator een lagere score krijgt. Mede om deze reden hebben wij ervoor gekozen om in onze top 5 duidelijk aan te geven welke tafelventilator de stilste is.

Onderhoud

Elk soort ventilator accumuleert gedurende zijn werkzaamheid stof en andere deeltjes. Dit geldt natuurlijk ook voor een tafelventilator. Op een gegeven moment zal dit sterke invloed hebben op de uiteindelijke prestatie van de tafelventilator. Omdat de bladen van de ventilator minder aerodynamisch zijn en dus minder goed hun werk kunnen doen. Daarnaast is het natuurlijk ook niet heel hygiënisch!

Tijdens ons onderzoek bleek duidelijk dat, als een tafelventilator lastig schoon te maken is, men dat dan vaak ook niet zal doen. Om deze reden is het belangrijk voor onze keuring en score, om te kijken naar hoe makkelijk de ventilator is schoon te maken.

Ervaring van eigenaren

Ons testpanel bestaat uit een groep van 20 leden, die ieder gevraagd zijn om de tafelventilatoren gedurende een periode van één maand iedere ventilator uit te proberen. Vervolgens hebben wij individueel contact gehad met ieder lid van het panel en hun ervaring genoteerd.

We hebben ook gekeken naar de ervaring en reviews van consumenten die het product wat langer hebben gebruikt. Deze ervaringen kun je natuurlijk zelf ook vinden op websites waar het product beschikbaar is (Bol.com, Coolblue ..).

Ontwerp

De meeste consumenten maken een keuze in ventilator niet alleen op basis van de prestatie, maar ook van de uiterlijk van het apparaat. Bij tafelventilatoren is dit aspect zelfs belangrijker dan gewoonlijk, omdat het apparaat meer in het zicht van de consument is.

Ontwerp is echter een subjectief iets en we hebben hierdoor proberen te kijken of er een algemene consensus is in ons testpanel onderling.

back to menu ↑

Soorten ventilatoren

Torenventilator

torenventilator
De meest voorkomende soort ventilator anno 2021. Torenventilatoren zijn vaak heel erg modern qua functionaliteit en uiterlijk. Hun smallere ontwerp zorgt ervoor dat ze niet heel erg storend zijn voor het décor.

In Nederland zijn torenventilatoren het meest populair onder de consumenten, echter zijn ze vaak door hun extra functionaliteit duurder dan de gemiddelde ventilator.

Statiefventilator

statief-ventilator
Een ventilator met grote bladen dat gemonteerd is op een statief. Meestal heel erg herkenbaar door hun vormgeving. Deze type ventilator heeft als extra voordeel dat ze verstelbaar zijn in de hoogte. De luchtstroom is ook iets preciezer dan een torenventilator. Ze gaan ook veel langer mee.

Ventilatoren met zulke grote bladen creëren wel meer geluid, maar zijn gemiddeld goedkoper.

Tafelventilator

tafelventilator
Een ventilator met grote bladen, maar dan zonder statief. Gemaakt om op een tafel neer te zetten. Ideaal voor een werkplek, omdat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden en gemiddeld heel goedkoop zijn.

Vloerventilator

vloerventilator
Over het algemeen hetzelfde concept als bij een tafelventilator. Vloerventilatoren hebben vaak hele grote bladen en gaan gepaard met een hoog vermogen (en dus luchtstroom). Ze zijn gemaakt voor grote afstanden/ruimtes, maar kunnen ook gebruikt worden in de woonkamer.

Voor de luchtstroom die ze leveren zijn ze heel erg goedkoop.

Plafondventilator

plafond ventilator
Een soort ventilator die over de jaren heen een stuk minder populair is geworden.
Heel erg effectief in het verkoelen van een ruimte en dat voor heel weinig energie. Ze nemen van nature ook veel minder ruimte in beslag, en zijn afhankelijk van model best een leuke toevoeging in een kamer.

Ze zijn echter veel moeilijker te installeren en daardoor minder populair in Nederland.