Tomado TMA9001W

€269,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De Tomado TMA9001W is een krachtige en draagbare airco die u thuis helpt genieten van de perfecte temperatuur. Dankzij zijn solide kracht zorgt hij ervoor dat u bij warme temperaturen het koel genoeg blijft hebben.

Ons Tomado TMA9001W test rapport

Ons Tomado TMA9001W review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de koeling- en geluidsprestatie van de mobiele airco. Op basis hiervan heeft de mobiele airco een score ontvangen voor verschillende aspecten van gebruik namelijk: Koeling,Geluid en Montage

Koeling

BTU (5.2/10)

Hoe krachtig een mobiele airco in staat is te koelen word uitgedrukt in BTU. Hoe hoger de BTU, des te krachtiger een mobiele airco. Op de doos heeft Tomado TMA9001W een BTU van 9000. Ons gemeten BTU voor de Tomado TMA9001W is echter 7092.80. Ter referentie is het gemiddelde BTU van mobiele airco die wij hebben gemeten is tijdens ons onderzoek 8161.

Luchtstroom (4.7/10)

Luchtstroom geeft aan hoeveel kubieke meter een mobiele airco aan lucht kan verplaatsen in een ruimte. De score is afgeleid en opgebouwd op basis van de luchtwatt(W) van het toestel. Het is een belangrijke score die veel invloed heeft op hoe ver een mobiele airco verkoeling kan bieden, en is nauw verbonden met hoeveel ruimte een mobiele airco kan verkoelen.

Ruimte (5.2/10)

De ruimte score geeft weer hoeveel kubieke meter aan ruimte de mobiele airco in staat is te verkoelen. Des te hoger deze score, des te beter geschikt een mobiele airco is voor een grotere ruimte/woning. De score gaat uit op basis van een gemiddeld geïsoleerde ruimte. De Tomado TMA9001W is geschikt voor een ruimte of woning van 52.0kubieke meter. Ter referentie is het gemiddelde ruimte waar een mobiele airco voor geschikt was in onze meting 59.8 kubieke meter..

Zuinigheid (6.7/10)

De zuinigheid van Tomado TMA9001W is gebaseerd op de EER (energie-efficiëntieverhouding) van de mobiele airco.De EER van Tomado TMA9001W is 2.6. De EER beschrijft het verwarm- en koelrendement van mobiele airco’s. Het geeft de verhouding aan van verwarming of koeling vergeleken met de hoeveelheid elektriciteit die nodig is om deze te genereren. Deze score is afgeleid op basis van deze wiskundige verhouding, namelijk Koelingvermogen(Watt)/Vermogen(Watt) in verhouding met het gemiddelde EER score (2.71) van alle geteste mobiele airco’s.

Geluid

De Tomado TMA9001W heeft een maximaal geluidsniveau van 63 decibels. Deze geluidssterkte is gemiddeld voor een mobiele airco. Gedurende de nachten kan dit voor sommigen niet aangenaam zijn. De mobiele airco beschikt echter over een slaapmodus waardoor het apparaat wat stiller werkt en waardoor de temperatuur ook langzamerwijs wordt afgenomen.

Montage

De Tomado TMA9001W is een gebruiksvriendelijk apparaat die makkelijk te installeren is. Dankzij zijn kwaliteitsvolle wielen aan de onderkant kan je hem makkelijk verplaatsen naar de ruimte waar jij hem het liefst hebt. De mobiele airco werkt met een afvoerslang die naar buiten gaat, hierdoor voert hij de warme lucht weg uit het huis naar buiten. Het apparaat wordt ook geleverd met een uitgebreide handleiding.

Tomado TMA9001W Ervaring

Dit is een kwalitatieve en krachtige mobiele airco voor mensen die op zoek zijn naar een keurig apparaat met afvoerslang.

De mobiele airco beschikt over een. 24-uurs timer. U kan dus kiezen voor hoelang u de mobiele airco wilt programmeren.

De afstandsbediening maakt het makkelijk om de mobiele airco vanop een afstand te bedienen. De afstandsbediening beschikt over 3 modes, namelijk airconditioning, ventilatie en ontvochtiging.

Het nadeel van deze mobiele airco ondanks de positieve kanten is dat hij voor heel wat consumenten toch nog wat luid kan werken tijdens de nachten. Een paar consumenten vertellen dat de slaapmodus niet zo silent is. Deze tolerantie varieert natuurlijk van klant tot klant.

Een groot voordeel van deze mobiele airco is dat hij minder weegt dan de gemiddelde mobiele airco met een gewicht van 25,3 kilogram. Als je hem dus graag veel verplaatst van ruimte is dit een goed apparaat.

5.8 Total Score

Koeling
5.3
Geluid
6.5
Montage
5.7
PROS
  • Sterk
  • Licht gewicht
  • Timer
  • Afstandsbediening
  • Goede prijs-kwaliteit
CONS
  • Luid
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score