Best Geteste
Argoclima Ulisse Eco

Argoclima Ulisse Eco

€2.199,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Argoclima Ulisse Eco Splitssysteem Zwart, Wit - €2.199,00

De Argoclima Ulisse Eco is geen mobiele airco, maar een split-unit die u thuis helpt genieten van de ideale temperatuur. Deze speciale split-unit beschikt over snelkoppelingen waarmee hij makkelijk inzetbaar is als mobiele en vaste airco.

Ons Argoclima Ulisse Eco test rapport

Ons Argoclima Ulisse Eco review is ingedeeld in enkele onderdelen. Fysiek kijken we naar het ontwerp en de bouwkwaliteit. Daarnaast hebben wij ook metingen gedaan om een beter beeld te vormen over de koeling- en geluidsprestatie van de mobiele airco. Op basis hiervan heeft de mobiele airco een score ontvangen voor verschillende aspecten van gebruik namelijk: Koeling,Geluid en Montage

Koeling

BTU (9.3 /10)

Hoe krachtig een mobiele airco in staat is te koelen word uitgedrukt in BTU. Hoe hoger de BTU, des te krachtiger een mobiele airco. Op de doos heeft Argoclima Ulisse Eco een BTU van 14000. Ons gemeten BTU voor de Argoclima Ulisse Eco is echter 12617. Ter referentie is het gemiddelde BTU van mobiele airco die wij hebben gemeten is tijdens ons onderzoek 8161.

Luchtstroom (10.0 /10)

Luchtstroom geeft aan hoeveel kubieke meter een mobiele airco aan lucht kan verplaatsen in een ruimte. De score is afgeleid en opgebouwd op basis van de luchtwatt(W) van het toestel. Het is een belangrijke score die veel invloed heeft op hoe ver een mobiele airco verkoeling kan bieden, en is nauw verbonden met hoeveel ruimte een mobiele airco kan verkoelen.

Ruimte 9.3/10)

De ruimte score geeft weer hoeveel kubieke meter aan ruimte de mobiele airco in staat is te verkoelen. Des te hoger deze score, des te beter geschikt een mobiele airco is voor een grotere ruimte/woning. De score gaat uit op basis van een gemiddeld geïsoleerde ruimte. De Argoclima Ulisse Eco is geschikt voor een ruimte of woning van 92.5 kubieke meter. Ter referentie is het gemiddelde ruimte waar een mobiele airco voor geschikt was in onze meting 59.8 kubieke meter..

Zuinigheid (10.0 /10)

De zuinigheid van Argoclima Ulisse Eco is gebaseerd op de EER (energie-efficiëntieverhouding) van de mobiele airco.De EER van Argoclima Ulisse Eco is 5.2. De EER beschrijft het verwarm- en koelrendement van mobiele airco’s. Het geeft de verhouding aan van verwarming of koeling vergeleken met de hoeveelheid elektriciteit die nodig is om deze te genereren. Deze score is afgeleid op basis van deze wiskundige verhouding, namelijk Koelingvermogen(Watt)/Vermogen(Watt) in verhouding met het gemiddelde EER score (2.71) van alle geteste mobiele airco’s.

Geluid

Deze mobiele airco is uitgevoerd met een losse buitenunit. Met de hulp van een slang kan je deze buitenunit in een andere ruimte plaatsen waar je hem het liefst hebt. Het geluidsniveau van deze buitenunit bedraagt maximaal 42 decibels. Het geluidsniveau van de binnenunit bedraagt maximaal 37 decibels. Voor een mobiele airco zijn deze geluidssterktes relatief laag.

Montage

De Argoclima Ulisse Eco kan gemonteerd worden op een vaste plaats, maar je kan hem ook op mobiele vloerinstallaties installeren. Er zit een kleine condensatiekoffer op de airco, die speciaal ontworpen is om hem op een balkon of aan een raam te plaatsen. De buitenunit beschikt ook over connectoren waarmee je de buitenunit makkelijk kan loskoppelen en opnieuw weer kan aansluiten voor een vaste installatie.

Argoclima Ulisse Eco Ervaring

Dit is een uitstekende split-unit/mobiele airco voor mensen die op zoek zijn naar losse apparaten. Deze split-unit heeft een belachelijk hoge BTU waardoor hij dus op enorme krachtige wijze ruimtes tot 92.5 kubieke meter kan koelen.

Ook is deze split-unit ongelofelijk stil, wat tijdens de warme zomernachten enorm comfortabel is. Geen enkele andere mobiele airco zal tegen de geluidssterkte van deze split-unit opkunnen.

Het nadeel van deze split-unit is echter dat dit apparaat niet voor iedereen interessant is. Mensen die geen ruimte hebben om het split-unit onderdeel ergens op de grond buiten te plaatsen, bijvoorbeeld een balkon, dan gaat dit niet werken. Sommige andere mobiele airco’s kunnen wel werken zonder ze helemaal op de grond buiten te zetten. Dit komt omdat je bij deze mobiele airco’s gewoon de afvoerslang uit het raam moet te zien krijgen.

Een ander nadeel is dat deze split-unit voor sommige mensen ook wel een dure oplossing kan zijn, maar het positieve hieraan is dat deze split-unit dan ook wel weer een veel betere oplossing zal zijn vergeleken met een klassieke mobiele airco.

9.1 Total Score

Koeling
9.6
Geluid
10
Montage
7.6
PROS
  • Zeer energiezuinig
  • Maakt minder geluid dan de gemiddelde airco
  • De buitenunit is verplaatsbaar
CONS
  • Redelijk prijzig
  • Een airco met een split-unit is niet voor iedereen interessant
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score