Alpina air cooler

€49,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Alpina air cooler - luchtkoeler – luchtbevochtiger - wit – met afstandsbediening en timer - 3 ventilatiestanden - tot wel 270m3 - €49,95
Price history
×
Price history for Alpina air cooler - luchtkoeler – luchtbevochtiger - wit – met afstandsbediening en timer - 3 ventilatiestanden - tot wel 270m3
Latest updates:
  • €49,95 - november 17, 2020
  • €65,00 - november 3, 2020
Since: november 3, 2020
  • Highest Price: €65,00 - november 3, 2020
  • Lowest Price: €49,95 - november 17, 2020

De Alpina air cooler is op het eerste gezicht een apparaat dat er schoon en ‘clean’ uitziet. Wat opvalt, is dat het apparaat over veel knopjes en mogelijkheden beschikt boven op het apparaat. Dit is iets wat we bij andere apparaten over het algemeen niet zien. Dit model valt door zijn prijsklasse in het lagere segment apparaten dat we getest hebben, maar het is wel bedoeld om met dit apparaat ruimtes te koelen en te ventileren.

Het apparaat

Dit apparaat van Alpina beschikt over twee verschillende waterreservoir containers die samen goed zijn voor 8 liter water. Met zo’n inhoud kun je een hele lange tijd water verdampen, tot wel 10 uur. Dit model beschikt verder over gekoelde cartridges, waar de lucht langs loopt.

Ons oordeel

We beoordelen air coolers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (6.8/10)

Functies:

In tegenstelling tot veel andere apparaten in deze prijscategorie heeft dit model niet echt een 3-in-1 functie. In essentie richt dit model zich dan ook alleen op koelen.

App

Dit model beschikt niet over een app, maar je krijgt er wel een afstandsbediening bij.

Overig

Dit model heeft een horizontale oscillatiefunctie van 70 graden.

Design (7.2/10)

Dit model ziet er fris uit. Het is bijzonder laag in gewicht met slechts zo’n 4 kilo, daarnaast is het ook nog eens verrijdbaar. Het heeft een een gemiddelde afmeting. Met een redelijk uitgebreid bedieningsschema aan de voorkant van het apparaat.

Luchtstroom (7.3/10)

Dit model van Alpina heeft een Watt van ongeveer 62 watt, een gemiddeld aantal in onze test. Daarmee komt dit model op een luchtstroom score van 7.3. Deze score wordt grotendeels bepaald door het wattage, welke een grote invloed heeft op de kracht en werking van de ventilator, en dus de luchtstroom.

Prestaties (7.0/10)

Oppervlakte

Dit model is van gemiddelde grootte, en wil je het gebruiken om een ruimte te koelen, dan zal het effectief zijn in een ruimte van maximaal zo’n 15 vierkante meter.

Specificaties via de alpinaequipamentos.com

  • 8 (2×4) liter waterreservoir
  • verrijdbaar

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 6.8/10
  • Design: 7.2/10
  • Luchtstroom: 7.3/10
  • Prestaties: 7.0/10

Ons eindoordeel

7.1/10 – Een prima air cooler in een populaire prijsklasse. De grootste reden om geen mobiele airco aan te schaffen maar een air cooler is namelijk toch wel de prijs. Dit apparaat heeft een redelijke capaciteit en een gemiddeld vermogen, en komt dan ook met een gemiddelde score uit de test.

7.1 Total Score
1 reviews

7.1Expert Score
Functionaliteit
6.8
Design
7.2
Luchtstroom
7.3
Prestaties
7
5User's score
Functionaliteit
5
Design
5
Luchtstroom
5
Prestaties
5
PROS
  • Licht
  • 2x4 liter waterreservoir
CONS
  • Niet bijzonder krachtig
Add your review  |  Read reviews and comments

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. 2.5
    Functionaliteit
    50
    Design
    50
    Luchtstroom
    50
    Prestaties
    50

    het waterreservoir kan er niet uit om schoon te maken

    + PROS: het waterreservoir kan er niet uit om schoon te maken
    - CONS: middelmatig
    Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this
  2. niet wat ik er van verwacht had.

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled