AEG VL 5668 S

105.15

6.6
Expert ScoreRead review

Zorg voor afkoeling op warme zomerdagen dankzij deze AEG VL 5668 S statiefventilator die je ook kan bedienen met behulp van een handige afstandbediening. De ventilator beschikt over 3 snelheidsstanden en 2 programma’s waaronder een programma dat een natuurlijke wind naboots. Dit programma houdt in dat de ventilator afwisselend hard tot zacht blaast en andersom (natuurlijke modus). De andere modus is de slaapkamermodus waarbij de eerste 30 minuten een hardere luchtverplaatsing gegenereerd wordt om nadien, als jij in slaap gevallen bent, over te schakelen naar een zachtere luchtverplaatsing. Qua draairichting kan je hem continu in eenzelfde richting laten blazen of de oscillatie inschakelen om de hele ruimte van frisse lucht te voorzien.

Wat zegt de consument

Het is heerlijk dat je zelf niet moet opstaan om de ventilator te bedienen. De meegeleverde afstandsbediening is heel erg duidelijk en praktisch, net als de ventilator zelf. Naast de standaard windsnelheden beschikt deze statiefventilator over aparte programma’s waarvan 1 de natuurlijke wind nabootst en een andere na een tijdje zachter gaat blazen. Heerlijk voor ’s nachts! Je valt makkelijker in slaap en wordt niet wakker doordat het ‘s ochtends te fris is. In snelheidsstand 3 merk je wel dat de constructie niet heel erg stevig is waardoor je deze krachtigste stand minder gaat gebruiken.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • ventilator-expert.be: 4.5/5 uit 2 reviews
 • bol.com: 4.3/5 uit 49 reviews
 • Consumentenbond: 4/5 uit 711 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

58/100: De AEG VL 5668 S beschikt over een 45 watt motor, 3 snelheidsstanden en 2 aparte programma’s. Een absolute topfavoriet is één van deze 2 programma’s waarbij je eerst een krachtigere luchtverplaatsing krijgt om na 30 minuten over te schakelen op een zachte luchtverplaatsing. Dit maakt deze stand, in combinatie mijn zijn lage geluidsproductie erg geschikt voor de slaapkamer. Deze statiefventilator produceert namelijk maar 30 decibel, terwijl het gemiddelde geluidsniveau van statiefventilatoren op 49 decibel ligt.

Design

70/100: De AEG VL 5668 S bestaat uit een zwart statief met zwarte ventilatorbladen en zwarte afstandsbediening. Enkel het harnas rond de ventilatorbladen is wit en past minder goed in het geheel. Met behulp van de afstandsbediening kan je zowel de snelheid als modus aanpassen, zonder dat je moet opstaan. De ventilator is in hoogte verstelbaar en ook het ventilatorhoofd is draaibaar. Een extra troef voor deze AEG VL 5668 S is dat er een timerfunctie tot 7,5 uur opzit.

Onderhoud

70/100: De AEG VL 5668 S is met 4,3 kg niet de zwaarste statiefventilator waardoor je hem makkelijk van ruimte kan verplaatsen. De ventilatorbladen hebben een totale diameter van 40 centimeter en worden best regelmatig schoongemaakt om een goede werking van het apparaat en een optimale luchtverplaatsing te kunnen blijven garanderen.

Specificaties via aeg.nl:

 • Vermogen: 45 Watt
 • Gewicht: 4.3 kg
 • Geluidsniveau: 30 dB
 • Diameter: 40 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

Deze AEG VL 5668 S is eerder geschikt voor de slaapkamer als andere ruimtes. Hij is namelijk heel erg stil en beschikt over een speciaal nachtprogramma. De hogere snelheidsstanden zijn minder geschikt omdat de ventilator dan minder sterk op zijn statief lijkt te staan en je geen super krachtige luchtverplaatsing genereert. De AEG VL 5668 S kost ongeveer 90 euro en voor deze prijs zijn er absoluut ventilatoren verkrijgbaar die een hardere luchtverplaatsing produceren.

6.6
Luchtstroom
5.8
Design
7.0
Onderhoud
7.0
+ Positives:
 • Prijsklasse: Middel
 • Stil
 • Met afstandsbediening
- Negatives:
 • Geen krachtige luchtstroom

Specification: AEG VL 5668 S

Vermogen

45 Watt

Gewicht

4.3 kg

Geluidsniveau

30 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Ja

Hoogte

122 cm

Diameter

40

Prijs per watt

2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “AEG VL 5668 S”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *