AEG AX91-604DG

€393,99

Best deal at: amazon.nlAmazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG AX91-604DG Luchtreiniger (Intelligente Aanpassing Van De Snelheid, Weergave Van De Huidige Luchtkwaliteit, Krachtige Filter, App-Besturing, Voor Ruimtes Tot 129 m²), Donkergrijs - €393,99
Last Amazon price update was: juni 30, 2022 11:34 am
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Deze luchtreiniger valt direct op door het rustige, stijlvolle grijze uiterlijk. Dit is vrij speciaal in onze test, omdat de meeste luchtreinigers witte, kunststof apparaten zijn. Dit model is bedoeld om grote ruimtes schoon te maken, tot wel 118 vierkante meter.

Het apparaat

AEG kennen we voornamelijk van andere huishoudelijke apparaten als televisies, koelkasten en radiatoren. In luchtreinigers is het bedrijf nu ook vertegenwoordigd.
Dit model is wat groter dan de gemiddelde luchtreiniger, en is ook bedoeld voor het wat zwaardere werk. Met dit model kun je de strijd tegen allergieën, pollen en slechte lucht aangaan.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (8.0/10)

Filters

Dit model heeft drie verschillende filters: een HEPA filter, een koolstoffilter en een voorfilter. Daarnaast maakt dit apparaat gebruik van ionisatie. Met deze combinatie van filters ga je een hoop verschillende soorten vieze lucht te lijf. Een geurfilter heeft dit model niet, dus het is niet zo geschikt voor in de keuken of voor bijvoorbeeld rokerige ruimtes.

App

Dit model beschikt over een applicatie om het apparaat te kunnen bedienen. Dit is een prettige app die verschillende standen kan instellen en de luchtkwaliteit kan instellen.

Overig

De combinatie van filters biedt een hoop mogelijkheden. Een specifiek pollenprogramma is er niet, maar omdat er zo’n goede combinatie aan filters is, komt dit er op neer dat bijna elke stand een pollenprogramma is. Er zijn 9 standen beschikbaar.

Design (8.5/10)

Natuurlijk houdt iedereen van een ander soort uiterlijk, maar wij zijn van mening dat dit model met smaak ontworpen is. Dit door het gebruikte profiel van het materiaal, het donkergrijze kleurenschema, en het zeer duidelijke en mooie display boven op het apparaat.

Prestaties (9.0/10)

Oppervlakte

Dit apparaat is geschikt voor grotere ruimtes tot wel 118 vierkante meter. Een zeer krachtig apparaat. Ook de CADR is indrukwekkend: die apparaat kan 592 kubieke meter lucht per uur reinigen.

Geluid

Dit apparaat is in zijn stilste stand 22.6 dB, een vrij stil apparaat dus. Zeker in een grotere ruimte zul je dit niet horen.

Specificaties via aeg.nl:

 • 118 m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 592 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 8.0/10
 • Design: 8.5/10
 • Prestaties: 9.0/10

Ons eindoordeel

8.5/10 –
Dit apparaat is erg krachtig, en ziet er ook nog eens stijlvol uit. Deze combinatie maakt het tot een aantrekkelijke aankoop voor grotere ruimtes. De combinatie aan van filters en functionaliteit, naast dat het apparaat vrij stil is, maakt dit apparaat tot een zeer goede keuze. Gezien de reinigingsoppervlakte en de CADR is de prijs nog steeds hoog, maar wel in proportie. Een goed apparaat, zonder echte tekortkomingen.

8.5 Total Score

Functionaliteit
8.0
Design
8.5
Prestaties
9.0
PROS
 • Stijlvol
 • Krachtig
CONS
 • Prijzig
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
 1. […] instaat is om men te beschermen tegen de COVID-19 virus. Luchtreinigers met een HEPA-filter zoals AEG AX91-604DG en Sharp KC-D60EU-W zijn gemaakt op efficiënt deeltjes ter grootte van de virus ( maar ook veel […]

Leave a reply

Your total score