AEG AX91-404DG

€449,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG AX91-404DG - Luchtreiniger - Donker grijs - €449,00
Price history
×
Price history for AEG AX91-404DG - Luchtreiniger - Donker grijs
Latest updates:
  • €449,00 - november 16, 2020
  • €479,00 - november 2, 2020
  • €439,00 - oktober 26, 2020
Since: oktober 26, 2020
  • Highest Price: €479,00 - november 2, 2020
  • Lowest Price: €439,00 - oktober 26, 2020
Geschikt voor:
  • Allergie of hooikoorts JA
  • Astma JA
  • Luchtverontreiniging JA
  • Geur (keuken) NEE
De meeste luchtreinigers in onze test zijn wit, die vallen daardoor vaak erg op in de woonkamer. Het valt dan ook op dat dit model van AEG donkergrijs/zwart is. Dit model is gemaakt om grotere ruimtes te kunnen reinigen tot wel 90 vierkante meter. We zijn benieuwd hoe dit model dat doet, en wat de verdere specificaties zijn.

Het apparaat

AEG is in de elektronicawereld bekend vanwege de jarenlange constante kwaliteit die het produceert. Van televisies tot en met koelkasten, van radiatoren tot airconditioning.
Op de markt van luchtreinigers doet AEG het de laatste jaren ook goed, en lijkt het de kwaliteit te leveren die we van het bedrijf gewend zijn. Dit model is een zwaarder all-round model, bedoeld om zowel allergie als vuil aan te pakken.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (8.0/10)

Filters

Dit model maakt gebruik van een heel gamma aan filters, wat we graag zien in onze test. Hoe meer verschillende filters, hoe meer verschillend vuil het apparaat kan reinigen. Naast een HEPA- en koolstoffilter, maakt dit apparaat ook gebruik van een voorfilter en ionisatie. De enige filter die ontbreekt, is eigenlijk de geurfilter, dus voor de keuken is dit model minder geschikt.

App

Dit model is met app te bedienen. Hoe groter de ruimte, hoe belangrijker dit in onze test is. Je bent dan namelijk niet altijd in de buurt van het apparaat.

Overig

Door de verscheidenheid aan filters kan dit model een goede functionaliteit bieden. Een pollenprogramma ontbreekt, maar effectief is vrijwel iedere stand van dit apparaat een pollenprogramma, omdat het gebruik maakt van zoveel filters en ionisatie. Het beschikt over maar liefst 9 standen, een nachtstand en kinderbeveiliging.

Design (8.5/10)

Over smaak valt natuurlijk altijd te twisten, maar wij vinden dit grijze model in onze test een verademing. Het witte kunststof dat normaal gesproken gebruikt wordt ziet er toch altijd wat goedkoop uit, en dat is met dit apparaat zeker niet het geval. De bovenkant is prachtig vormgegeven met een rond, vijfhoekig ontwerp en een mooie leren band, en een simpel, maar stijlvol display.

Prestaties (8.4/10)

Oppervlakte

Dit model reinigt tot tot 90 vierkante meter, een prima score, maar dat vraagt om een krachtige CADR prestatie. Die levert dit model dan ook, met 450 kubieke meter per uur.

Geluid

Het minimale geluidsniveau van dit apparaat is 23.4 dB. Vrij stil, zeker voor een grote ruimte.

Specificaties via aeg.nl:

  • 90 m2 reiniging oppervlak
  • CADR: 450 m3

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 6.5/10
  • Design: 7.5/10
  • Prestaties: 7.6/10

Ons eindoordeel

8.3/10 – Een zeer krachtige luchtreiniger met een verscheidenheid aan filters die voor een hoop mensen een uitkomst zou kunnen bieden. De enige reden om dit apparaat niet te kopen zou de prijs kunnen zijn, maar met de oppervlakte dat dit apparaat kan reinigen in het achterhoofd, is deze zeker gerechtvaardigd. Een pollenprogramma ontbreekt, maar door de combinatie van de verschillende filters, maken wij hier ons geen zorgen over. Daarnaast is het een van de stijlvolste modellen in onze test.

8.3 Total Score

Functionaliteit
8.0
Design
8.5
Prestaties
8.4
PROS
  • Stijlvol
  • Krachtig
CONS
  • Prijzig
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled