Adler AD 7913 – Aircooler 3 in 1

€99,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Adler is een Pools merk dat verschillende soorten huishoudelijke producten maakt, waaronder aircoolers. Dit model van Adler valt door zijn prijs in de middencategorie van de aircoolers, een categorie waarin we veel verschillende modellen vinden. In deze categorie is het namelijk het eenvoudigst om een prijsvoordeel te scheppen vergeleken met bijvoorbeeld een mobiele airco.

Het apparaat

Dit model van Adler beschikt over een waterreservoir van maar liefst 12 liter. Een bijzonder groot reservoir. Beschikt, net zoals veel andere air coolers, over drie verschillende functies; koelen, bevochtigen en de lucht zuiveren. Nu zijn deze functies wel allemaal een beetje bijproducten van elkaar, maar technisch gezien is dit inderdaad een 3-in-1 model.

Ons oordeel

We beoordelen aircoolers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een belangrijke plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs-kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.5/10)

Functies:

Dit apparaat beschikt over drie verschillende functies: koelen, ventileren en de lucht reinigen.

App

Dit model beschikt niet over een app of een afstandsbediening.

Overig

Dit model beschikt over twee containers voor het bevriezen van water.

Design (7.1/10)

Dit model van Alder is 7.5 kilo zwaar, voor een model dat een reservoir heeft dat ruimte biedt voor 12 liter, valt dit redelijk mee. Het model heeft een gemiddelde afmeting en is verrijdbaar. Boven op het apparaat bevinden zich enkele knoppen om het model te bedienen.

Luchtstroom (7.4/10)

Het vermogen van dit model is gemiddeld, met zo’n 65 watt. Dat is voor een model van deze afmetingen en met zo’n groot waterreservoir wat tegenvallend. Aan het wattage kunnen we de luchtstroom score afmeten. Het wattage bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de kracht en de luchtstroom van het model. 65 watt leidt tot een luchtstroom score van 7.4

Prestaties (7.3/10)

Oppervlakte

Dit model heeft een bijzonder groot waterreservoir, maar het vermogen laat wat te wensen over. Reken er daarom op dat dit model kan koelen in ruimtes tot zo’n 15 vierkante meter, niet meer.

Geluid

Dit apparaat maakt zo’n 62 dB geluid.

Specificaties via de adler.com

  • 12 liter waterreservoir
  • 62 dB geluid

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 7.5/10
  • Design: 7.1/10
  • Luchtstroom: 7.4/10
  • Prestaties: 7.3/10

Ons eindoordeel

7.3/10 – Een gemiddeld apparaat dat vooral de aanschaf waard is vanwege het enorme waterreservoir dat het model heeft. Met dit model kun je een tijdje vooruit, maar is niet zo krachtig als vergelijkbare modellen in deze test.

7.3 Total Score

Functionaliteit
7.5
Design
7.1
Luchtstroom
7.4
Prestaties
7.3
PROS
  • Groot waterreservoir
  • Prijs/kwaliteit
CONS
  • Niet krachtig
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled