Boneco Airshower F120

De BONECO F120 is de perfecte statiefventilator voor slaapkamers of middelgrote ruimtes. Haar elegante en innovatieve ontwerp oogt erg bijzonder en bestaat uit een arm met hierop de ventilator die een superieure luchtstroom uitstraalt. De ventilatorkop kan 270 graden worden gedraaid, waardoor hij extreem veelzijdig is: richt hem in de horizontale richting om de ruimte direct te koelen of reflecteer hem op het plafond of muur om het karakteristieke gevoel van een luchtdouche te creëren. De F120 heeft 3 snelheden die worden ingesteld met een draaiknop.

Wat zegt de consument

Het is een kleinere, compacte ventilator maar zeker niet minder kwalitatief. De Boneco Airshower F120 is een Zwitsers product en dat merk je in zowel prijs als kwaliteit. De ventilator heeft eigenlijk meer weg van een airco dan van een statiefventilator, maar dan zonder vervuilend component. De ventilator is 270 graden draaibaar waardoor je de ventilator op het plafond kan richten en er je een douche van verfrissende luchtdeeltjes tegemoet komt.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • lakeland.co.uk: 5/5 uit 1 reviews
 • bol.com: 5/5 uit 11 reviews
 • Amazon.com: 4/5 uit 83 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

26/100: De Boneco Airshower F120 is een kleinere statiefventilator en heeft hierdoor ook een lager vermogen. De ventilator meet slechts 54 centimeter en haar vermogen ligt op 20 watt. Een heel pak minder dan het vermogen van de gemiddelde statiefventilator maar daarom niet minder goed. De luchtstroom is kleiner, maar de Boneco Airshower F120 is dan ook eerder geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes en slaapkamers. Er zitten 3 standen op het toestel, maar vooral de gemiddelde stand is de meest bruikbare stand. Qua geluid is de Boneco Airshower F120 niet de meest stille ventilator. Hij produceert zo’n 55 decibel terwijl het gemiddelde geluidsniveau voor statiefventilatoren 49 decibel is.

Design

85/100: Het ventilatorhoofd van de Boneco Airshower F120 is 270° draaibaar en kan dus zowel horizontaal als verticaal gericht worden. Bij een verticaal gebruik wordt de lucht geprojecteerd op het plafond waardoor je een frisse luchtdouche creëert. Er zitten drie gebruiksstanden op de ventilator en de bediening gebeurt uitsluitend via het statief van de ventilator en niet bijvoorbeeld aan de hand van een afstandsbediening.

Onderhoud

70/100: Gezien haar kleinere gestalte beschikt de Boneco Airshower F120 over kleinere bladen. De diameter van de bladen bedraagt slechts 15 centimeter en de ventilator is gemakkelijk demonteerbaar om de bladen schoon te maken. Aangezien de ventilator slechts 54 centimeter hoog is, weegt hij ook een pak minder dan andere statiefventilatoren. Het gewicht van de Boneco Airshower F120 bedraagt zo maar 2,9 kg waardoor hij makkelijk verplaatsbaar is.

Specificaties via boneco.com:

 • Vermogen: 20 Watt
 • Gewicht: 2,9 kg
 • Geluidsniveau: 55 dB
 • Diameter: 15 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

De Boneco Airshower F120 is geen standaard statiefventilator maar eerder een ventilator airco. Vooral mensen die weerspannig staan tegenover een airco kan dit een ideale vervanging zijn. Door de ventilator op het plafond te richten creëer je namelijk een douche van verfrissende luchtdeeltjes, wat bijna aanvoelt als een airco. Toch kan de prijs een bepalende factor zijn, want je betaalt toch al snel 90 euro voor deze kleine ventilator.

De lage luchtstroom is voor de Airshower niet heel bepalend omdat zijn werking meer aansluit met een aircooler dan een ventilator. In andere woorden, het is een prima oplossing ter verkoeling. Minder als je puur kijkt naar blaaskracht.

6
Luchtstroom
2.6
Design
8.5
Onderhoud
7.0
+ Positives:
 • Prijsklasse: Hoog
 • Fraai ontwerp
 • Waterdeeltjes zijn erg verkoelend
 • Werkt meer als aircooler dan ventilator
- Negatives:
 • Lage luchtstroom
 • Geen afstandsbediening

Specification: Boneco Airshower F120

Vermogen

20 Watt

Gewicht

2.9 kg

Geluidsniveau

55 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Hoogte

54 cm

Diameter

15

Prijs per watt

4

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Boneco Airshower F120”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled